Måndag 18 Okt
Stockholm

Lars Isovaaras väska hittad på restaurang

Lars Isovaara sa att han blivit bestulen på sin väska. Nu har den hittats på den restaurang han var på under kvällen.
1 av 4
Lars Isovaara sa att han blivit bestulen på sin väska. Nu har den hittats på den restaurang han var på under kvällen. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Sverigedemokraternas pressmeddelande.
2 av 4
Sverigedemokraternas pressmeddelande. Foto:
Åkesson kommenterade den påstådda stölden i Sveriges Radio.
3 av 4
Åkesson kommenterade den påstådda stölden i Sveriges Radio. Foto:
Partiet har ännu inte tagit ställning till vilka konsekvenser Isovaaras utspel får.
4 av 4
Partiet har ännu inte tagit ställning till vilka konsekvenser Isovaaras utspel får. Foto: SCANPIX / Montage

Sverigedemokraten hävdade att han blivit bestulen på sin väska och polisanmäldes därefter för rasistiska förolämpningar. Nu har väskan hittats på den restaurang i Stockholm han var på under kvällen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Sverigedemokraten Lars Isovaara, 53, berättade under onsdagen om hur han blev bestulen på sin väska av två personer med "invandrarbakgrund" utanför riksdagen i Stockholm natten till onsdagen.

Enligt Expressen har väskan nu hittats på en restaurang i Stockholm.

Riksdagsmannen ska ha glömt väskan på en bar Stockholm under tisdagsnatten. Isovaara lämnade baren klockan 01.45 och vid 02.10 hittade personalen den kvarglömda väskan och tog hand om den. Det är uppgifter som talar för att riksdagsledamoten aldrig blev bestulen.

Sent på onsdagskvällen kommenterade Jimmie Åkesson de nya uppgifterna.

– Om det är så att vi har blivit vilseledda angående händelserna i går natt så måste det naturligtvis få allvarliga konsekvenser. Mer kan jag inte säga i det här läget då vi för tillfället delgivits information som ännu ej kunnat bekräftas, säger Åkesson i ett uttalande.

Sverigedemokraterna skrev om stölden

Tidigare på onsdagseftermiddagen var det dock andra tongångar. Så här skrev Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande:

"Natten mot den 28 november utsattes Sverigedemokraternas riksdagsledamot Lars Isovaara i närheten av riksdagshuset för en grov stöld av två okända personer med invandrarbakgrund. I samband med att Isovaara föll omkull med sin rullstor bestal personerna Isovaara på en ryggsäck innehållande bland annat en plånbok".

Lars Isovaara polisanmäldes under natten efter att ha uttalat sig rasistiskt mot en riksdagsvakt. "Såna som dig vill jag inte ha med att göra" ska han ha sagt. Sedan spottade han i vaktens riktning och gjorde grisljud.

– Han härmar även en gris i målsägandes närvaro vilket målsägande uppfattar som kränkande, säger kommissarie Torsten Stålnacke till Expressen.

Åkesson kommenterade stölden

Tidigare under onsdagen vägrade dock partiledaren Jimmie Åkesson att kommentera det Isovaara anklagas för att ha sagt. Åkesson berättade dock om den påstådda stölden utanför riksdagshuset.

– Han har blivit utsatt för ett rån eller en grov stöld utanför riksdagshuset. Vad som sedan hänt finns det olika versioner om. Det vet inte jag just nu, säger han till Sveriges Radio.

Isovaara berättade för Nyheter24 att han varit på en bjudning med Ingenjörsvetenskapsakademin och besökt en restaurang. När han var på väg hem föll han ur sin rullstol och fick enligt egen utsago hjälp av två män som sedan rånade honom. 

– Min plånbok var i den. Då ringde jag polisen som kom. De hjälpte mig till riksdagshuset, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela