Skämtet slutade inte som kustbevakaren hade trott. Tullverket kontaktade kustbevakningen och en polisanmälan upprättades.
1 av 2
Skämtet slutade inte som kustbevakaren hade trott. Tullverket kontaktade kustbevakningen och en polisanmälan upprättades. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX SWEDEN
I stället för ett stort parti amfetamin hittades en bajsblöja i mannens bil.
2 av 2
I stället för ett stort parti amfetamin hittades en bajsblöja i mannens bil. - Foto: Dan Hansson/ Svenska Dagbladet / SCANPIX

Amfetamin var bajsblöja - kustbevakaren dömd

Tipsade tullen om att kollegan var en knarksmugglare. När polisen hittade en bajsblöja i stället för knark polisanmäldes skojaren.


Skyller på fyllan

Den 32-årige mannen valde att säga upp sig i samband med att händelsen avslöjades. Av den anledningen anser rätten att mannen slipper samhällstjänst.

Den före detta kustbevakaren har insett att det varit fel att tipsa om en falsk narkotikasmuggling. 32-åringen har däremot skyllt falsktipset på att han varit berusad vid inringningstillfället.

BLEKINGE. När tullen i Malmö informerades om att en "narkotikasmugglare" skulle försöka föra in en stor last amfetamin i Sverige via Öresundsbron tog man tipset på största allvar. Det man inte visste var att mannen bakom tipset var en 32-årig kustbevakare som bara ville skämta med en kollega som skulle återvända från en resa till Tyskland.

Mycket riktigt kom det en man som passade in på tullverkets beskrivning. Men efter en genomsökning av "smugglarens" bil kunde man inte hitta något knark - däremot upptäckte polisen en bajsblöja under motorhuven. 

Nu döms 32-åringen, som skyller falsktipset på att han varit berusad, till villkorlig dom för falsk tillvitelse. 

"Med hänsyn till att han utgett sig för att ha varit i tjänst kan gärningen inte bedömas som ringa", uppger Blekinge tingsrätt. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

2 timmar sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.