Måndag 17 Maj
Stockholm

Amfetamin var bajsblöja - kustbevakaren dömd

Skämtet slutade inte som kustbevakaren hade trott. Tullverket kontaktade kustbevakningen och en polisanmälan upprättades.
1 av 2
Skämtet slutade inte som kustbevakaren hade trott. Tullverket kontaktade kustbevakningen och en polisanmälan upprättades. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX SWEDEN
I stället för ett stort parti amfetamin hittades en bajsblöja i mannens bil.
2 av 2
I stället för ett stort parti amfetamin hittades en bajsblöja i mannens bil. Foto: Dan Hansson/ Svenska Dagbladet / SCANPIX

Tipsade tullen om att kollegan var en knarksmugglare. När polisen hittade en bajsblöja i stället för knark polisanmäldes skojaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Skyller på fyllan

Den 32-årige mannen valde att säga upp sig i samband med att händelsen avslöjades. Av den anledningen anser rätten att mannen slipper samhällstjänst.

Den före detta kustbevakaren har insett att det varit fel att tipsa om en falsk narkotikasmuggling. 32-åringen har däremot skyllt falsktipset på att han varit berusad vid inringningstillfället.

BLEKINGE. När tullen i Malmö informerades om att en "narkotikasmugglare" skulle försöka föra in en stor last amfetamin i Sverige via Öresundsbron tog man tipset på största allvar. Det man inte visste var att mannen bakom tipset var en 32-årig kustbevakare som bara ville skämta med en kollega som skulle återvända från en resa till Tyskland.

Mycket riktigt kom det en man som passade in på tullverkets beskrivning. Men efter en genomsökning av "smugglarens" bil kunde man inte hitta något knark - däremot upptäckte polisen en bajsblöja under motorhuven. 

Nu döms 32-åringen, som skyller falsktipset på att han varit berusad, till villkorlig dom för falsk tillvitelse. 

"Med hänsyn till att han utgett sig för att ha varit i tjänst kan gärningen inte bedömas som ringa", uppger Blekinge tingsrätt. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela