Torsdag 16 Sep
Stockholm

Mördade sin hustru inför barnen med skruvmejsel

Polisen tror att mannen gick till attack mot familjen med en skruvmejsel.
Polisen tror att mannen gick till attack mot familjen med en skruvmejsel. Foto: JANERIK HENRIKSSON/Scanpix

En 40-årig man har gripits misstänkt för mord på sin 32-åriga hustru. Enligt polisen fick även parets barn, som blev vittnen till mordet, allvarliga skador

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Blod överallt"

En granne till familjen hjälpte en av familjemedlemmarna att larma polisen. Enligt grannen sprang familjemedlemmen ut i trapphuset och bankade på flera dörrar för att få hjälp. 

– Hon var helt hysterisk och uppe i varv. Hon hade blod på tröjan, på händerna och byxorna, säger han till Aftonbladet.

När polisen kom såg mannen två vuxna personer på golvet i lägenheten.

– De låg på rygg, jämte varandra. De var orörliga och det var blod överallt, säger grannen.

ALINGSÅS. Klockan 16.15 på söndagseftermiddagen kallades polisen till en lägenhet i centrala Alingsås efter att grannar hört ett våldsamt bråk och skrik på hjälp.

När polisen kom till lägenheten möttes de av en blodig trappuppgång och inne i lägenheten låg flera svårt skadade personer. En 32-årig kvinna låg på golvet allvarligt skadad med flera hugg från vad polisen tror är en skruvmejsel.

I lägenheten hittades ytterligare tre personer som skadats allvarligt av överfallet. Enligt Göteborgs-Tidning är det två av parets barn och en anhörig till familjen.

Mannen har inte kunnat förhöras

De skadade personerna fördes till sjukhus med ambulans men kvinnans liv gick inte att rädda. Det är på måndagsförmiddagen ännu oklart hur allvarligt skadade de andra familjemedlemmarna är.

Polisen har gripit kvinnans make, en 40-årig man, misstänkt för mord och mordförsök. Mannen har inte förhörts än och polisen vet inte varför han gick till attack mot sina anhöriga. 

– Det kan finnas olika skäl till att mannen inte hörts. Påverkan av något, skada eller språkproblem, förklarar Anki Larsson, biträdande befäl vid polisens kommunikationscentral i Västra Götaland.

Familjen beskrivs som skötsam

Enligt Göteborgs-Tidning beskrivs familjen som skötsam och polisen har inte haft några ärenden till lägenheten tidigare. Flera grannar var chockade efter det blodiga dramat och kände både ilska och sorg.

– Jag känner mig inte trygg här längre. Det är kusligt, säger en granne anonymt till Göteborgs-Tidning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela