Två hundar snortades av tjuvarna.
Två hundar snortades av tjuvarna. - Foto: SCANPIX

Tjuvar snortade "puder" - visade sig vara aska från människa och hund

Tjuvarna bröt sig in i ett hus och fick med sig tre urnor - ur vilka de bestämde sig för att snorta innehållet. Nu får en av brottslingarna smaka på fängelse.


Stal även smycken

Vid inbrottet där urnorna stals blev husägaren även av med smycken värda runt 10 000 kronor, en dator och en teve.

Jose David Diaz-Marrero, 20, startade i december 2010 en stöldvåg som skulle pågå i månader. Han bröt sig in i hem och stal allt vad han kom över. 

Verkligen allt.

I ett av de mest bisarra fallen gick Diaz-Marrero in i ett hus tillsammans med Waldo Soroa och Matrix Andaluz. Inne i huset hittade de tre urnor. Enligt uppgifter trodde de tre tjuvarna att urnorna innehöll piller som hade krossats. Piller som de var tvungna att smaka på.

Det slutade med att de snortade i sig innehållet. 

När husägaren kom hem chockades hon svårt. Urnorna, som innehöll askan från hennes pappa och aska från två av hennes hundar, var borta.

Nu har Diaz-Marrero dömts till åtta år i fängelse efter att ha erkänt sig skyldig till fyra inbrott samt till att ha sniffat askan, skriver Huffington Post.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Den är historisk i flera avseenden. För första gången pågår en brottmålsrättegång mot en före detta president i USA. I centrum för processen mot Donald Trump står utbetalningar till bland annat en porrskådespelare, för att få henne att hålla tyst om känslig information. Trump nekar till samtliga 34 åtalspunkter. Här är personerna att ha koll på.

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.