Måndag 18 Okt
Stockholm

Papporna lurades in i mordfälla av man med skidmask

Här på en parkering i Ekeby sköts den 53-årige mannen till döds och 41-åringen skottskadades.
1 av 5
Här på en parkering i Ekeby sköts den 53-årige mannen till döds och 41-åringen skottskadades. Foto: BJORN LINDGREN/Scanpix
Efter skotten sprang mördaren från platsen.
2 av 5
Efter skotten sprang mördaren från platsen. Foto: BJORN LINDGREN/Scanpix
Enligt vittnen hade mördaren en medhjälpare i en flyktbil intill mordplatsen.
3 av 5
Enligt vittnen hade mördaren en medhjälpare i en flyktbil intill mordplatsen. Foto: BJORN LINDGREN/Scanpix
Polisens tekniker ägnade flera timmar åt att undersöka mordplatsen.
4 av 5
Polisens tekniker ägnade flera timmar åt att undersöka mordplatsen. Foto: BJORN LINDGREN/Scanpix
Polisen sökte unger gårdagen efter mördaren med helikopter utan resultat.
5 av 5
Polisen sökte unger gårdagen efter mördaren med helikopter utan resultat. Foto: BJORN LINDGREN/Scanpix

Mordet på den 53-årige fembarnspappan i Ekeby har chockat ett helt samhälle. Mördaren lurade in mannen och hans 41-årige kamrat i en fälla och avlossade flera skott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Polisen söker BMW

Polisens bästa tips i jakten på mördaren är en mörk BMW som setts köra omkring i området under onsdagen. Polisen tror att bilen varit på platsen tidigare och söker vittnen som kan bekräfta detta.

Enligt vittnen bar gärningsmannen en skidmask och mycket tyder på att mordet var planerat.

EKEBY. Polisen har fortfarande inga spår efter den gärningsman som sköt ihjäl en 53-årig fembarnsfar och skottskadade en 41-årig tvåbarnsfar i Ekeby under onsdagen.

Mordet förbryllar utredarna eftersom männen är så gott som okända för polisen sedan tidigare. 41-åringen är helt ostraffad och 53-åringen är endast dömd för enstaka småbrott.

– Vi har inget motiv just nu. I många fall brukar det vara dåliga affärer som ligger bakom. Men i det här fallet var båda männen i stort sett okända för oss, säger Torsten Persson, inre polisbefäl vid polisen i Helsingborg, till Expressen.

Trots det misstänker polisen att de lurades in i en kallblodig mordfälla som hämtad ur en kriminalroman.

Lyckades fly till en trappuppgång

Under natten till onsdagen skar någon sönder två däck på männens bil. När bärgningsbilen kom på onsdagsmorgonen var männen fast på parkeringen och mördaren skred till verket.

Med en skidmask över ansiktet gick mannen lugnt fram och avlossade flera skott mot sina offer. 53-åringen avled direkt av ett skott i bröstet. 41-åringen träffades i armen och foten men lyckades fly till en trappuppgång där han fick hjälp.

Därefter sprang gärningsmannen från platsen. Trots en massiv polisinsats under flera timmar med bland annat helikopter lyckades polisen aldrig få syn på mördaren. En närliggande jaktstuga spärrades dock av under en lång tid under onsdagen och vittnesuppgifter pekar på att mördaren hade en medhjälpare som satt i en flyktbil intill parkeringsplatsen.

Polisen har hållit förhör med 41-åringen

Uppgifter gör gällande att 41-åringen ska ha levt under hot en längre tid och att mördaren kan ha dödat fel man.

41-åringen vårdas på sjukhus men har kunnat förhöras. Polisen vill inte berätta vad som framkommit i förhöret, men uppger att man arbetar med att kartlägga de båda männen för att hitta en orsak till varför någon skulle vilja skada dem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela