Årets brottslingar var både många och dumma.
Årets brottslingar var både många och dumma.

Här är årets tio dummaste brottslingar

Tjuvar som somnar under inbrott, bankrånare som skryter på Youtube och en knivkvinna som skylld på poesi. Brottslingarna 2012 har varit både många och, tja, dumma. Nyheter24 har därför listat årets tio dummaste och konstigaste brottslingar.


10. Tjuven som somnade under inbrottet

Att vara både alkoholist och inbrottstjuv kan få ödesdigra konsekvenser. Fråga bara den ryska tjuven som mitt under inbrottet tog en paus för att ta några järn. När ägarna kom hem fann de mannen på soffan – utslagen. Polisen kom snabbt till platsen och mannen fick åka raka vägen till häktet.

9. Knivkvinnan som skyllde hoten på – poesi

Brottslingar har ofta visat sig vara skarpa lögnare och mästare på bortförklaringar. Men en kvinna från Arbrå som knivhotade flera personer varav en polis hör knappast till den kategorin. Under rättegången förklarade hon att hon var en "estradpoet" som ville iscensätta en poesiscen mot våld, ondska och brottslighet i världen. Tingsrätten rynkade på pannan och förklarade snällt men bestämt att förklaringen inte höll hela vägen in i mål.

8. Mannen som stal en budbil – och började leverera mat

Keith Hinds, 45, behövde snabba pengar, så när han fick syn på en budbil bestämde han sig för att stjäla den. I högsta fart satte han av från platsen – men hans briljanta, nåja, plan slutade inte där. I stället för att fly stan och sälja bilen för några tusenlappar började Hinds leverera maten i bilen till kunderna. Det dröjde inte länge förrän polisen spårat budbilen och kunde gripa Hinds misstänkt för bilstöld och droginnehav.

7. Bröt sig in och limmade igen exflickvännens kylskåp

Ett inbrott i Pennsylvania kom att bli ett av årets allra märkligaste brott. När en kvinna kom hem till sitt hem upptäckte hon att någon brutit sig in och limmat igen hennes kylskåp, en kökslåda samt dränkt hennes tangentbord i lim. Senare kunde kvinnans expojkvän gripas misstänkt för inbrott och olaga förföljelse.

6. Inbrottstjuvar snortade "puder" – visade sig vara aska från människa och hund

Mitt under inbrottet fick de tre tjuvarna syn på tre urnor. Av en mycket oklar – och dum – anledning fick de för sig att urnorna innehöll piller som hade krossats. De bestämde sig för att snorta upp innehållet i hopp om att det skulle vara droger. Men i själva verket innehöll urnorna aska från familjens pappa och deras två hundar.

5. Städerskan som bröt sig in i hus städade – mot betalning

När Sherry Bush kom hem till sitt hus i Cleveland upptäckte hon att någon brutit sig in. Men tjuven hade inte tagit något – bortsett från soporna. Inbrottstjuven hade städat hela hemmet grundligt – och lämnat en räkning för jobbet. Drygt 400 kronor stod det på fakturan och det skulle betalas till en kvinna vid namn Susan Warren. När polisen knackade på hemma hos Warren förklarade hon att hon brukar bryta sig in och städa eftersom hon har svårt att få några jobb.

4. Inbrottstjuv krossade ruta – dog

I raden av dråliga och humoristiska historier hittar vi ett tragiskt fall. En 73-årig inbrottstjuv avled efter att ha försökt bryta sig in i ett hus i Vermont. Mannen skar sig så djupt på det fönster som han krossat för att ta sig in i huset att han förblödde. Han hittades död i köket när familjen kom hem. 


3. Killgäng skröt om bytet på Facebook – greps

Ett inbrott i Pittsburgh i januari gjorde att polisen fick chansen att utnämna tre unga män till "de dummaste brottslingarna någonsin". Fyllda av eufori och adrenalin kom de tre männen över 60 000 kronor från ett inbrott i en affär. En timme senare laddade de upp bilder på Facebook där de poserade med pengarna. En timme senare hade en av männens farmor blivit förbannad och gått till polisen.

2. Rånade bank – skröt om det på Youtube

Det finns smarta tjuvar, och det finns dumma tjuvar. Vilken kategori Hannah Sabata hamnar i, råder det nog inga tvivel om. Efter ett bankrån den 28 november fick hon med sig drygt 40 000 kronor. Väl hemma var hon så pass nöjd att hon bestämde sig för att fira sin nya karriär med att lägga upp ett klipp på Youtube där hon berättar om rånet och visar upp pengarna. Videon blev ett viktigt bevis mot henne.

1. Rånare ringde upp offer – ville dejta henne

Först rånade mannen en kvinna på 400 kronor – och hennes telefonnummer. Sedan ringde han upp kvinnan och frågade om hon var singel. Därefter bjöd han ut henne på en dejt. Kvinnan tackade nej och ringde i stället polisen som grep mannen. Större idioti är svårt att stöta på här i världen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!