Det här skeletten låg på kvinnans vardagsrumsgolv när polisen kom in. Hon berättar att hon lagt ut det för att det skulle säljas.
1 av 7
Det här skeletten låg på kvinnans vardagsrumsgolv när polisen kom in. Hon berättar att hon lagt ut det för att det skulle säljas. - Foto: Foto: Polisen
En stor mängd knivar fanns i bostaden.
2 av 7
En stor mängd knivar fanns i bostaden. - Foto: Foto: Polisen
Flera människoskallar hittades. 37-åringen berättar att hon haft dem för att kunna fastställa dödsorsak.
3 av 7
Flera människoskallar hittades. 37-åringen berättar att hon haft dem för att kunna fastställa dödsorsak. - Foto: Foto: Polisen
Utöver skallarna fanns hundratals ben och skelettdelar.
4 av 7
Utöver skallarna fanns hundratals ben och skelettdelar. - Foto: Foto: Polisen
Advokaten yrkar på att 37-åringen frikänns för brott mot griftefriden men döms för vapenbrott.
5 av 7
Advokaten yrkar på att 37-åringen frikänns för brott mot griftefriden men döms för vapenbrott. - Foto: Foto: Polisen
En hel ryggrad hittades av polisen.
6 av 7
En hel ryggrad hittades av polisen. - Foto: Foto: Polisen
Åklagaren menar att kvinnan skymfat kvarlevorna bland annat genom att förvara dem i frysen. Kvinnan menar att bilden inte är tagen i hennes lägenhet.
7 av 7
Åklagaren menar att kvinnan skymfat kvarlevorna bland annat genom att förvara dem i frysen. Kvinnan menar att bilden inte är tagen i hennes lägenhet. - Foto: Foto: Polisen

Skelettkvinnan: "Jag är inget psykfall"

På måndagen kommer domen mot den 37-åriga så kallade skelettkvinnan. Men redan nu berättar hon om fallet som hon menar är ett rättsövergrepp. "Jag förtjänar inte den exploatering jag utsatts för".


Detta har hänt

Den var den 5 september 2011 som den 37-åriga kvinnans mörka hemlighet avslöjades. I ett kraftigt berusat tillstånd skröt hon för några unga pojkar om att hon "hade vapen och döda människor" i sin bostad. Hon gick därefter in i lägenheten och avlossade ett skott ut genom fönstret.

När polisen kom till lägenheten möttes de av en makaber syn som gjorde att de omedelbart kallade på förstärkning. På vardagsrumsgolvet låg flera delar av mänskligt skelett och även ett flertal knivar. Enligt Göteborgs-Posten hade 37-åringen flera kartonger fulla av mänskliga kvarlevor som till exempel större ben och kranium.

GÖTEBORG. Hon har blivit skelettkvinnan med hela svenska folket och blivit utpekad som nekrofil av åklagaren. På måndagen kommer tingsrättens dom mot den 37-åriga kvinnan som misstänks för brott mot griftefriden efter att ha haft hundratals skelettdelar i sin bostad.

Inför domen har Göteborgs-Posten träffat kvinnan i sitt hem där hon ger sin sida av historien och visar upp en hårddisk som polisen misslyckats att komma in i.

– Jag säger inte att jag är världens snällaste eller bästa människa. Men jag förtjänar inte den fullständiga exploatering jag utsatts för. Inga pengar i världen kan ersätta det rättsövergrepp jag utsatts för, säger hon till Göteborgs-Posten.

"Jag har bilder på döda människor"

Åklagaren Kristina Ehrenborg-Staffas har under hela rättsprocessen hävdat att 37-åringen använt skelettdelarna i sexuella aktiviteter. Det är något som 37-åringen menar är ren lögn. 

– Jag har ett rättsmedicinskt intresse och jag brinner för osteologi. Jag har bilder på döda människor. Det är inget jag förnekat. Jag är också intresserad av nekrofili. Men jag är inte sexuellt intresserad av nekrofili.

"Jag lever ett udda liv"

I hennes bokhylla står böcker om bronsåldershistoria och flera medicinska verk om obduktionsteknik och rättsmedicin. Hon förklarar att hon haft skelettdelarna för att analysera vilka skador de haft samt vad de dog av. 

I den krypterade hårddisken finns omkring 50 000 filmklipp, vetenskapliga texter om kroppens nedbrytning och flera tidningsurklipp med bilder på döda människor. 37-åringen beskriver sig själv som "en udda fågel", men betonar att hon inte är skyldig till det hon anklagas för.

– Jag lever ett udda liv men jag är ingen knäppis, inget psykfall. Jag vet inte om jag har Aspergers men när jag blir intresserad av något så blir jag det väldigt mycket. Mina intressen blir hela mitt liv, säger hon till Göteborgs-Posten.

Sa att det fanns döda människor i lägenheten

37-åringen beskriver enligt Göteborgs-Posten sig själv som en gammal pundare som fått ordning på sitt liv. Den 5 september hade hon varit nykter i två månader. Men ett restaurangbesök där hon drack en cider blev starten på ett supande som varade hela dagen. 

Det är på eftermiddagen hon ska ha hamnat i bråk med några småkillar och berättat att det fanns döda människor i hennes bostad.

När polisen kom till lägenheten fann de hundratals skelettdelar och en stor utredning inleddes. I dag klockan 14.00 kommer domen. 37-åringen riskerar två års fängelse för brott mot griftefriden.

/
Dom
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.