Med en hammare gick mannen upp till flickan och slog ihjäl henne med flera slag i huvudet.
1 av 3
Med en hammare gick mannen upp till flickan och slog ihjäl henne med flera slag i huvudet. - Foto: Polisen
Blommor utanför flickans port.
2 av 3
Blommor utanför flickans port. - Foto: Scanpix
Flickan bodde i lägenheten ovanför och 31-åringen hade under en lång tid stört sig på ljud från hennes lägenhet.
3 av 3
Flickan bodde i lägenheten ovanför och 31-åringen hade under en lång tid stört sig på ljud från hennes lägenhet. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Nu döms 31-åringen för mordet på flickan

Den 31-årige konstnären misstänks ha mördat en 13-årig flicka med en hammare. Anledningen? Hon förde oväsen. Nu döms han till rättspykiatrisk vård.


Detta har hänt

Den 1 september hittades den 13-åriga flickan mördad i en lägenhet i Täby. 

När polisen skulle gripa 31-åringen och dennes bror, som inledningsvis misstänktes för medhjälp till mord, kastade sig 31-åringen ut genom fönstret. 

Han skadades allvarligt och sitter fortfarande i rullstol.

Enligt den rättspsykiatriska undersökningen är han allvarligt psykiskt sjuk och kan därför inte dömas till fängelse.

TÄBY. Rättegången mot den 31-årige man som är misstänkt för att ha mördat en 13-årig flicka i Täby inleddes förra veckan.

I polisförhör har mannen berättat hur han länge hade planerat gå upp till lägenheten ovanför och mörda personen som förde sig med oväsen. Oväsen som han enligt egna uppgifter kände sig "illamående av".

Ville döda mamman

Den 1 september sprang han upp till lägenheten och knackade på med en hammare i handen. I förhör har han förklarat att han var ute efter flickans moder. Men när 13-åringen öppnade dörren kände konstnären sig "tvungen" att fullfölja planen för att se om han var "kapabel att döda någon".

– Det kändes som en vardagssyssla, liknande som att städa eller laga mat. Jag kände ingen tillfredsställelse när jag var klar, bara att det var över. När ilskan kommer över mig så kan jag inte styra över den, säger han.

Döms till vård

Nu döms 31-åringen för mord till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han ska även betala skadestånd till de personer som har berörts av händelsen.

Mannen har genomgått en psykiatriskt undersökning som ligger till grund för domen.

I den anser man att 31-åringen begått gärningen under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Därför anser man att han är i behov av rättspsykiatrisk vård.

31-åringen erkänner mordet.

/
/
/
/
Dom
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!