Den fyra månader gamla dottern låg med brutet lårben i över en vecka utan att få vård.
Den fyra månader gamla dottern låg med brutet lårben i över en vecka utan att få vård. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Pappa knäckte lårbenet på sin baby – döms

Han bröt av hennes lårben med sina bara händer och slog och bet henne i ansiktet. Nu döms en pappa från Svalöv för grov misshandel och grov fridskränkning av sina fyra månader gamla dotter.


Pappan nekade

Pappan hävdar att dotterns benbrott var en olyckshändelse som inträffade när han tappade balansen och föll över henne när de tittade på teve. 

Rättsläkaren har dock avfärdat denna förklaring som i det närmaste omöjlig.

SVALÖV. Trots att pappan avsiktligt brutit av den fyra månader gamla dotterns lårben vägrade föräldrarna att åka till sjukhus. I minst en vecka skrek låg dottern med brutet ben och skrek i plågor.

Nu har Lunds tingsrätt fällt pappan för grov misshandel och grov fridskränkning. Han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan domstolen tar ställning till om han ska dömas till fängelse eller vård. 

Vid en tidigare, kortare undersökning konstaterades det att han sannolikt inte lider av någon allvarligt psykisk störning.

Uppger att han hatade dottern

Mannen ska under en lång period ha bitit, slagit och klämt på flickan så att hon fick blåmärken. I förhör har han förklarat sitt agerande med att dottern är ond, att han hatat henne och att hon är "djävulens barn". Han hävdar även att röster tvingade honom att misshandla flickan.

Dotterns mamma är också misstänkt för grov misshandel. Enligt åklagaren lät hon bli att ta dottern till sjukhuset trots att hon visste att benet var av. Tingsrätten har enligt Skånska Dagbladet ännu beslutat om mamman ska frias eller dömas för brottet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!