Lördag 16 Okt
Stockholm

66-åring med rullator knivskars och rånades – ingen gripen

Enligt polisen valde gärningsmännen ut kvinnan efter att hon tagit ut pengar ur en bankomat.
Enligt polisen valde gärningsmännen ut kvinnan efter att hon tagit ut pengar ur en bankomat. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Polisen har ännu inga gripna för det brutala överfallet på en 66-årig kvinna i Göteborg under fredagen. Kvinnan gick med en rullator när hon rånades och knivskars.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tipsa polisen

Rånet inträffade vid 16-tiden på Markurellsgatan i Backa i Göteborg. Rånarna sprang från platsen i riktning mot Baron Rogers gata.

Enligt polisen är gärningsmännen i 20-årsåldern och båda hade vid rånet mörkt skägg runt munnen.

Vet du mer? Tipsa polisen på 114 14.

GÖTEBORG. Klockan 16.08 fick polisen in ett larm om att en 66-årig kvinna med rullator blivit rånad på kontanter och smycken på Markurellgatan i Göteborg.

Två gärningsmän valde enligt polisen ut kvinnan, som är lätt rörelsehindrad, efter att hon tagit ut pengar ur en bankomat. Sedan gick de till attack. De sprang ikapp och tvingade under knivhot av henne både smycken och kontanter.

Men kvinnan ville enligt uppgift inte ge bort en av sina ringar.

– Då blev hon knivskuren i ena fingret. Jag är övertygad om att hon inte ville lämna ifrån sig ringen, men med hjälp av hot och den här aktiva rörelsen lyckades de få av henne ringen, säger Stefan Gustafsson på polisens informationsavdelning, till Nyheter24.

Kvinnan fick ett stort sår på ena fingret och ett i handen. Hon vårdades på Östra sjukhuset under fredagen men mår enligt polisen bra rent fysiskt. Polisen har ännu inga gripna för överfallet som upprört såväl polisen som invånarna i staden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela