Stockholm

Våldtäktsman som utvisats två gånger gripen i Sverige - igen

Mannen åker till Sverige med bil från Rumänien och behöver således inte visa pass.
1 av 2
Mannen åker till Sverige med bil från Rumänien och behöver således inte visa pass. Foto: Junge, Heiko/SCANPIX
En av vägarna från Rumänien till Malmö. Det är relativt liten risk att fastna i en passkontroll.
2 av 2
En av vägarna från Rumänien till Malmö. Det är relativt liten risk att fastna i en passkontroll. Foto: FAKSIMIL FRÅN GOOGLE MAPS

Den 44-årige våldtäktsmannen har utvisats två gånger men vägrar att hålla sig borta från Sverige. Under julhelgen hittades han återigen i Malmö – tillsammans med två, enligt polisen, överförfriskade unga tjejer.


Svår att stoppa

Mannen har i flera förhör sagt att han tänker komma tillbaka till Sverige tills han får sina pengar för det svartjobb han säger sig ha utfört. 

Nu ska mannen dömas i domstol och utvisas en tredje gång, men det är svårt för myndigheterna att stoppa honom från att komma tillbaka till Sverige.

Så länge 44-åringen reser med bil till Sverige behöver han inte visa pass.

MALMÖ. Den 44-årige mannen från Rumänien är dömd för våldtäkt och våldtäktsförsök i Malmö efter två krogkvällar. 2007 försökte han våldta en kvinna när han var på väg hem från krogen. 2009 våldtog han en kvinna i flera timmar efter att hon följt med honom hem.

Efter att ha avtjänat sitt straff blev han enligt Sydsvenska Dagbladet utvisad från Sverige på livstid 2011.

Greps när han skulle skjutsa hem två tjejer

Men i september 2012 var han tillbaka. Polis hittade 44-åringen på en krog i Malmö och skickade honom återigen till Rumänien. Under julhelgen var det dags igen. 

Natten till den 23 december såg en polispatrull två unga "överförfriskade tjejer" tillsammans med en man vid en bil i Malmö. Kvinnorna tänkte åka med mannen men blev stoppade av poliserna.

Vägrar lämna Sverige förrän han fått pengar

När polisen kontrollerade mannen såg de att han var utvisad på livstid från Sverige och dömd för våldtäkt. Han togs in till förhör misstänkt för brott mot utlänningslagen. I förhöret förklarade han att han inte bryr sig om lagen.

– Jag kommer till Sverige tills att jag fått tillbaka mina pengar som jag tjänat när jag har jobbat, sa han, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Enligt 44-åringen rör det sig om 40 000 kronor för svartarbete som hantverkare.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.