Mannen åker till Sverige med bil från Rumänien och behöver således inte visa pass.
1 av 2
Mannen åker till Sverige med bil från Rumänien och behöver således inte visa pass. - Foto: Junge, Heiko/SCANPIX
En av vägarna från Rumänien till Malmö. Det är relativt liten risk att fastna i en passkontroll.
2 av 2
En av vägarna från Rumänien till Malmö. Det är relativt liten risk att fastna i en passkontroll. - Foto: FAKSIMIL FRÅN GOOGLE MAPS

Våldtäktsman som utvisats två gånger gripen i Sverige - igen

Den 44-årige våldtäktsmannen har utvisats två gånger men vägrar att hålla sig borta från Sverige. Under julhelgen hittades han återigen i Malmö – tillsammans med två, enligt polisen, överförfriskade unga tjejer.


Svår att stoppa

Mannen har i flera förhör sagt att han tänker komma tillbaka till Sverige tills han får sina pengar för det svartjobb han säger sig ha utfört. 

Nu ska mannen dömas i domstol och utvisas en tredje gång, men det är svårt för myndigheterna att stoppa honom från att komma tillbaka till Sverige.

Så länge 44-åringen reser med bil till Sverige behöver han inte visa pass.

MALMÖ. Den 44-årige mannen från Rumänien är dömd för våldtäkt och våldtäktsförsök i Malmö efter två krogkvällar. 2007 försökte han våldta en kvinna när han var på väg hem från krogen. 2009 våldtog han en kvinna i flera timmar efter att hon följt med honom hem.

Efter att ha avtjänat sitt straff blev han enligt Sydsvenska Dagbladet utvisad från Sverige på livstid 2011.

Greps när han skulle skjutsa hem två tjejer

Men i september 2012 var han tillbaka. Polis hittade 44-åringen på en krog i Malmö och skickade honom återigen till Rumänien. Under julhelgen var det dags igen. 

Natten till den 23 december såg en polispatrull två unga "överförfriskade tjejer" tillsammans med en man vid en bil i Malmö. Kvinnorna tänkte åka med mannen men blev stoppade av poliserna.

Vägrar lämna Sverige förrän han fått pengar

När polisen kontrollerade mannen såg de att han var utvisad på livstid från Sverige och dömd för våldtäkt. Han togs in till förhör misstänkt för brott mot utlänningslagen. I förhöret förklarade han att han inte bryr sig om lagen.

– Jag kommer till Sverige tills att jag fått tillbaka mina pengar som jag tjänat när jag har jobbat, sa han, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Enligt 44-åringen rör det sig om 40 000 kronor för svartarbete som hantverkare.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.