Måndag 29 Nov
Stockholm

Polisen: Elitfotbollsspelare lånar ut lyxbilar till kriminella

Polisen misstänker att en välmeriterad fotbollsspelare leasar dyra bilar för att sedan låna ut de till kriminella. "Vi tror att spelaren hamnat i någon beroendeställning till de här personerna".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
De kriminella

Här är männen polisen kopplat till spelarens lyxbilar:

En 31-åring
Har tidigare dömts till fängelse sex gånger för bland annat medhjälp till rån och försök till rån. Har åkt fast för olovlig körning 41 gånger samt ytterligare brott i trafiken, bland annat grovt rattfylleri.

En 30-åring
Har tidigare dömts till sex års fängelse för försök till dråp och grov misshandel. Har dömts för att ha tagit stryptag på en polisman och har även åkt fast för vapenbrott och olika trafikbrott.

En känd fotbollsspelare har blivit intressant för polisen sedan de fått information om att han hyr ut lyxbilar till grovt kriminella. Bilarna kostar omkring en halv miljon kronor och personerna som hyr dem är dömda för en mängd grova brott.

Men polisen kan inte få tag i personerna eftersom bilarna, som har nära 600 hästkrafter, är så gott som ostoppbara.

– De åker ifrån allt, de här bilarna är number one, och är också statussymboler. Förarna använder dem som sina egna men saknar körkort, säger en polis till Aftonbladet.

Polisen tror att spelaren uttnyttjas

Fotbollsspelaren har enligt Aftonbladet en taxerad inkomst på närmare en miljon kronor. Polisen misstänker att han tvingats till att leasa bilar, bland annat en Audi RS6, för att sedan hyra ut dem.

Enligt polisen utnyttjas fotbollsspelaren av de kriminella, men spelaren själv menar att han bara gör bilaffärer.

– Ja, alltså, jag gör bilaffärer, jag säljer mina bilar och vad de gör sedan har jag inte riktigt med att göra. Den som vill köpa bilen får köpa, jag säger inte nej. Vilka människorna är, och vad de har för privatliv, angår inte mig. Det jag bryr mig om är att få bilen såld, säger han till Aftonbladet.

Varit inblandade i en trafikolycka

I flera fall har de leasade bilarna varit inblandade i trafikolyckor och då ersatts med nya. I november 2011 kraschade en av bilarna in i en bärgningsbil varpå föraren flydde från platsen. Ett försäkringsbolag fick då betala två och en halv miljon kronor för reparationerna.

Samma kväll anmälde spelaren bilen stulen, men polisen tror inte på honom. När spelaren får frågor av Aftonbladet om personerna han misstänks låna ut bilar till, svarar han:

– Jag känner igen det...men jag vill helst inte uttala mig om några personer heller för den delen. Polisen får kolla sina uppgifter en gång till faktiskt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela