Polisen firade sin födelsedag - i tjänst.
Polisen firade sin födelsedag - i tjänst. - Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Dyngrak polis greps av vanlig medborgare

Tog lagen i egna händer. När den riktiga polisen inte dök upp på platsen beslutade sig Russel för att låsa in den berusade konstapeln själv.


Firade sin födelsedag

Enligt The Witness ska polismannen ha hävdat att det berusade tillståndet berott på att han fyllt år samma dag. 

Mannen, som fortfarande var kraftigt berusad när hans kollegor anlände till platsen, har inte nekat att han druckit alkohol. 

Födelsedagsbarnet misstänks också för att ha pistolhotat sin flickvän några timmar innan Russel George gjorde sitt gripande. 

PIETERMARIZBURG. Russel George har blivit hjälte i Sydafrika efter att han följt efter och agerat mot en berusad polis i Pietermaritzburg. 

Till en början instruerades den sydafrikanska medborgaren av larmcentralen att vänta på förstärkning. Men i brist på tålamod, och en rädsla för att polismannen skulle fly undan, tog Russel lagen i egna händer. Bokstavligen. 

– Efter fem minuter hade ingen dykt upp, så jag hoppade ur bilen, närmade mig förarsätet och bad honom komma ut. Han tittade på mig och jag kände att han hade druckit, säger hjälten till The Witness

När polisen vägrade lämna sin bil snodde George åt sig bilnycklarna, tvingade ut den berusade konstapeln ur polisbilen, släpade honom till bakluckan och låste in honom där. 

Polisen åtalas nu för rattfylla. Hjälten Russel kanske ska passa på att söka till polishögsskolan?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!