Expediten lyckades övertala rånaren att ta en gratispizza i stället för pengar.
Expediten lyckades övertala rånaren att ta en gratispizza i stället för pengar. - Foto: CHRISTINE OLSSON/SCANPIX

Rånare bröt ihop mitt under rånet – blev bjuden på pizza

Ett rånförsök mot en pizzeria i Montana fick ett märkligt slut när rånaren började gråta. I stället för pengar fick han med sig en gratispizza och några tröstande ord.


MONTANA. Vid tolvtiden natten till tisdagen utsattes pizzerian Papa John's i Montana för ett rånförsök. En man iklädd svart tjocktröja och en röd bandana över ansiktet sprang in i restaurangen och lämnade över en lapp där det stod att han ville ha pengar.

Fick med sig hämtmat

Men när expediten öppnade kassan och började räcka över pengar bröt rånaren ihop och började gråta. Mannen förklarade att han försökte skaffa pengar till sin fru och sitt barn.

– Expediten pratade med honom ett tag och övertygade honom om att en gratispizza, kycklingvingar och läsk var det han egentligen behövde, säger polischefen Troy McGee enligt NBC.

Är efterlyst av polis

McGee berättar att en stor kniv föll ur den upprörde mannens ficka medan han väntade på maten. När maten kom lämnade han restaurangen. Den ångerfulle rånaren är nu efterlyst av polis.

– Expediten hanterade situationen väl. Man måste försöka sätta sig själv i hans skor i en sådan här situation. Ingen kom till skada, säger McGee enligt NBC.

Ran
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

200 miljoner till idrott för unga

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

USA och Storbritannien inför omfattande sanktioner mot Iran och landets utveckling och tillverkning av drönare. Beskedet är ett gemensamt svar på Irans attacker mot Israel.

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Och avtalet öppnar upp för stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls. Nyheter24 har granskat lärarnas nya kollektivavtal.

S: Sätt stopp för nya friskolor

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.