Dessie nekar.
1 av 2
Dessie nekar.
Hon ska nu anmäla kvinnan tillbaka.
2 av 2
Hon ska nu anmäla kvinnan tillbaka.

Storbloggaren Dessie misstänks för misshandel

En av Sveriges största bloggare, Desirée "Dessie" Nilsson, 18, har åtalats misstänkt för misshandel och olaga hot. Enligt åtalet både slog och knivhotade bloggerskan en kvinna på en fest.


Mer om Dessie

Dessie är trots sin unga ålder en av Sveriges största bloggerska och har varit det i flera år. I bloggen får läsaren följa hennes liv, att inte alltid må bra, shopping, relationer och festkvällar. 

STOCKHOLM. Kvinnan, som driver en av Sveriges allra största bloggar, har åtalats för misshandel och olaga hot. Incidenten ska enligt åtalet ha inträffat på en fest i Stockholm i september förra året.

Enligt åtalet slog bloggerskan en ung kvinna med ett skärp i huvudet och drog henne i håret. Därefter ska hon ha tryckt en kniv mot kvinnans strupe och sagt "Jag ska hugga dig". Upprinnelsen till misshandeln ska ha varit att bloggerskan kallat kvinnan för "jävla fetto".

Kvinnan blev då förbannad och knuffade ner bloggerskan som svarade med våld. 

– Allt det hon sagt är lögn. Jag kommer anmäla henne för förtal, säger Desirée "Dessie" Nilsson till Nyheter24.

Använde en annan persons legitimation

Efter den misstänkta misshandeln lämnade kändisbloggerskan platsen i en taxi. I förhör har hon förnekat brott men erkänt att hon riktat en kniv mot kvinnan i självförsvar.

Utöver misshandelsanklagelserna är bloggprofilen misstänkt för två fall av missbruk av urkund. Hon har erkänt att hon vid två tillfällen använt en annan persons legitimation. Hon erkänner de två brotten. Ett av dem ska ha gällt att hon försökt komma in på housefestivalen Summerburst med hjälp av ett lånat pass.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
tal