Poliser misstänks ha dödat man med Downs syndrom

Polisen i USA skakas av en jätteskandal. En 26-åring med Downs syndrom misstänks ha dödats av tre poliser.


Stressanfall

Enligt uppgifter till ABC blev Saylor mycket stressad av att handfängslas och ligga med ansiktet mot golvet i cellen. Han ska därför ha varit aggressiv. När poliserna upptäckte att han slutat andas fördes han till sjukhus. Men då var det redan för sent. Nu har en utredning om vad som egentligen hände i cellen inletts.

FREDERICK COUNTY. Robert Saylor, 26, vägrade att flytta sig från sin plats i biosalongen. När polisen kom till platsen för att tvinga honom från bion reagerade han med våld.

Ett par timmar senare hittades han död i en häktescell på polisstationen. Obduktionen visar att Saylor dött av kvävning och tre poliser misstänks nu för mord alternativt vållande till annans död. De är nu avstängda i väntan på utredning, enligt Huffington Post.

– Saylors död är mycket tragisk och jag vill försäkra alla om att en noggrann utredning ska genomföras, berättar Charles A Jenkins, polischef i Frederick County i ett öppet brev till allmänheten.

Polisen får kritik av mamman

Polisen har fått massiv kritik i sociala medier och Saylors mamma Patti är oförstående till polisens misstänkta våldsamma hantering av sonen.

– Han har aldrig någonsin haft någon som lagt sin hand på honom. Han kan omöjligen ha gjort något hotfullt mot någon, säger hon enligt ABC.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!