Mannen stängdes in i en baklucka och kördes runt i Vänersborg.
1 av 3
Mannen stängdes in i en baklucka och kördes runt i Vänersborg. - Foto: SCANPIX
Mannen har förklarat att han trodde att han skulle dö.
2 av 3
Mannen har förklarat att han trodde att han skulle dö. - Foto: SCANPIX / Bertil Ericson / SCANPIX
Nu åtalas tre personer misstänkta för flera brott.
3 av 3
Nu åtalas tre personer misstänkta för flera brott. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Våldtagna pappan har vaknat upp efter mordförsöket

Småbarnspappan våldtogs, misshandlades och tvingades att utföra ett rån. Strax innan rättegången hittades han knivhuggen. Nu har han vaknat upp på sjukhuset.


Mardrömstimmar

Det började med att småbarnspappan fick ett erbjudande att vara med i en trekant med grannen. 15 timmar senare hade pappan kidnappats, våldtagits och tvingats att utföra ett rån.

Kort efter att tre personer åtalats för flera brott mot mannen hittades han knivhuggen.

VÄNERSBORG. Förra veckan skrev Nyheter24 om den småbarnspappa som utsattes för flera brott under 15 mardrömstimmar i Vänersborg den 27 november förra året. Efter ett erbjudande om trekant med grannkvinnan kidnappades han varpå han våldtogs och misshandlades.

Efter att ha polisanmält händelsen åtalades tre personer misstänkta för flera brott. Men bara dagar efteråt hittades pappan svårt knivhuggen utanför sin bostad i Vänersborg. 

Polisen tror att någon väntade på honom

Polisen misstänker att han skulle tystas ner inför den stundande rättegången.

– Vi misstänker att det finns ett samband mellan tidigare händelser och onsdagskvällens brutala dåd, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till Göteborgs-Tidningen.

Har kunnat förhöras

Mannen har sedan attacken vårdats på sjukhus för livshotande skador. Under onsdagen vaknade han upp och kunde hålla ett kort förhör med polis.

– Vi lyckades prata med honom en liten stund och fick lite matnyttigt innan han på nytt somnade, säger Haraldsson till Göteborgs-Tidningen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.