Mannen döms till tio månaders fängelse.
Mannen döms till tio månaders fängelse. - Foto: Jessica Gow/Scanpix

Dog av våldsam sexlek - partnern får fängelse

Kvinnan avled av det våldsamma sexrollspelet. Nu döms pojkvännen till tio månaders fängelse av Umeå tingsrätt för dödsmisshandeln.


Inte olagligt i oktober

Innan den 15 december var etyldenidat inte klassat som narkotika. Det var därmed tidigare lagligt att beställa hem drogen via nätet.

Efter att missbruket av drogen ökat under 2012, beslutade regeringen att substansen skulle narkotikaklassas, enligt Läkemedelswebben.

UMEÅ. Den 31-årige man som åtalades efter att hans 28-åriga flickvän avlidit i samband med en våldsam sexlek har dömts till tio månaders fängelse.

Åklagaren insisterade på att mannen skulle dömas för vållande till annans död och grov misshandel. Umeå tingsrätt ansåg däremot att dödsorsaken inte är tillräckligt tydlig - och mannen dömdes därför endast för misshandel.

Inte narkotikaklassad

Paret ska ha varit höga på den syntetiska drogen etylfenidat när dödsdramat inträffade i oktober.

Det betyder att paret troligtvis beställde hem drogen på lagligt vis. Det dröjde nämligen fram tills den 15 december innan etylfenidat narkotikaklassades.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.