Onsdag 21 Apr
Stockholm

"Syskonliga" döms för våldtäkt och misshandel av tvåbarnspappan

Här tvingar en av männen 48-åringen att tömma sina konton.
1 av 5
Här tvingar en av männen 48-åringen att tömma sina konton. Foto: Foto: Polisen
Därefter tvingas han råna en mataffär. Rånet misslyckas, men flera kunder blir chockade av händelsen.
2 av 5
Därefter tvingas han råna en mataffär. Rånet misslyckas, men flera kunder blir chockade av händelsen. Foto: Foto: Polisen
Som straff för att rånet misslyckades utsattes pappan för grova sexuella övergrepp.
3 av 5
Som straff för att rånet misslyckades utsattes pappan för grova sexuella övergrepp. Foto: Foto: Polisen
En del av utpressningen.
4 av 5
En del av utpressningen. Foto: Foto: Polisen
"Syskonligan" fick flera tusen kronor.
5 av 5
"Syskonligan" fick flera tusen kronor. Foto: Foto: Polisen

I 15 timmar var den 48-årige tvåbarnspappan i "Syskonligans" våld. Han tvingades att utföra ett rån, misshandlades och våldtogs. Nu har tre av fyra i "Syskonligan" dömts för flera brott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Domen

Kvinnan
Får sin dom senare.

Äldre brodern
Döms för misshandel, medhjälp till misshandel, olaga tvång, olaga hot, stöld, snatteri, utpressning, försök till utpressning, övergrepp i rättssak. Påföljd: fängelse i ett år.

Yngre brodern
Döms för misshandel, olaga tvång, våldtäkt, stöld, försök till utpressning, narkotikabrott. Påföljd: sluten ungdomsvård i åtta månader.

Pojkvännen
Döms för misshandel. Han sitter redan i fängelse och straffet läggs på hans tidigare straff.

Rånförsöket

Upprepade gånger förklarar 48-åringen att han inte tänker råna mataffären. Men "Syskonligan" gav sig inte. Pappan fick en kätting virad runt halsen. Sedan trädde de misstänkta en strumpbyxa över hans huvud, stack en kniv i hans hand och föste in honom i matbutiken. Kvinnan filmade hela rånförsöket med sin mobiltelefon.

VÄNERSBORG. Det var den 27 november förra året som "Syskonligan" kidnappade den 48-årige tvåbarnspappan. Efter en gillrad sexfälla tvingade de honom att bland annat tömma sina konton och råna en mataffär. 

En kvinna, hennes två bröder samt kvinnans pojkvän åtalades för flera av brotten. Nu har de två bröderna och pojkvännen dömts av tingsrätten. 

Den äldre brodern döms till ett års fängelse för bland annat misshandel och utpressning. Den yngre brodern får åtta månaders sluten ungdomsvård för bland annat våldtäkt, misshandel och utpressning. Och pojkvännen döms till fängelse för misshandel.

Kvinnan skrek "pedofiljävel"

Allt började med att 48-åringen fick en inbjudan om att ha trekant med den yngre kvinnan och en annan man. Den ensamstående pappan tyckte erbjudandet lät spännande och gick till kvinnans bostad.

Men sexinviten var en fälla. 48-åringen beordrades att ta på sig en klänning och sedan skrek en av männen:

"Aj, aj X, det här är inte bra. Det här ska vi lägga ut på nätet", och kvinnan fyllde i:

"Pedofilijävel!"

Mannen berättar i förhör att det blev mycket otrevlig stämning i rummet. Han gick snabbt och bytte om till sina vanliga kläder – men när han kom tillbaka hade kvinnan en kniv som hon tryckte mot hans hals.

Mannen: "Jag kände hatet"

Resten av dagen är en 15 timmar lång mardröm. 48-åringen våldtogs, misshandlades, pressades på pengar och tvingades även att råna en mataffär. 

"Jag kände hatet och fruktade för mitt liv... jag vet nästan inte vad som händer. Jag kände hatet och jag vet inte längre..", berättar mannen i förhör.

Tvåbarnspappan misshandlades upprepade gånger. Sedan tvingades han ligga i bagageutrymmet när "Syskonligan" åkte runt till bankomater och tömde hans konton. När det saknades pengar tvingades han råna en mataffär.

"Du är väl rädd om dina barn? Antingen rånar du affären eller så kommer jag och slår dig, varje dag, varje vecka, varje månad, så länge du lever", ska en av bröderna ha sagt.

Utsattes för grova sexuella övergrepp

När mannen misslyckades med rånet sprutade "Syskonligan" tändvätska i hans ansikte och utsatte honom för grova sexuella övergrepp med ett träskaft.

Några dagar efter polisanmäldes "Syskonligan" av en vän till 48-åringen. De misstänkta åtalades för flera grova brott. Men den 13 februari, bara några dagar före rättegången, utsattes 48-åringen för ett brutalt mordförsök av någon som ville förhindra honom från att vittna.

En man väntade utanför 48-åringens bostad och knivhögg honom 15 gånger i buken. Han fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset där läkarna konstaterade att han var millimeter från att dö. 

Senare greps en 31-årig man misstänkt för mordförsöket. Han är bekant med en av personerna i "Syskonligan" och kommer att åtalas senare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela