Torsdag 17 Jun
Stockholm

Kund slog ihjäl taxichaufför i Stockholm

Taxichauffören arbetade åt bolaget 020.
1 av 2
Taxichauffören arbetade åt bolaget 020. Foto: vBertil Ericson / SCANPIX
Polisen fick larm om en blodig taxichaufför som låg vid sidan av sin bil. Bilden är från ett annat tillfälle.
2 av 2
Polisen fick larm om en blodig taxichaufför som låg vid sidan av sin bil. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: SCANPIX SWEDEN

En taxichaufför anställd av bolaget 020 har avlidit av skadorna sedan han hittats nedslagen utanför sin bil i Bergshamra norr om Stockholm. Två personer är gripna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Taxibolaget

Taxi 020 AB har ca 400 anslutna åkerier och totalt ca 860 fordon.

BERGSHAMRA. Strax före midnatt natten till onsdagen fick SOS Alarm ett samtal. Någon hade sett en taxichaufför ligga skadad och blodig utanför sin bil i Bergshamra i norra Stockholm. 

Chauffören togs till sjukhus men var död när ambulansen kom fram. Polisen lyckades agera snabbt i jakten på de skyldiga.

– Vi har inlett en förundersökning om dråp. Två personer är gripna, säger Patrik Widegren, tillförordnad yttre kommissarie, till Aftonbladet.

Misstänks för dråp

De två gripna männen är enligt TT 27 respektive 24 år gamla och misstänks för dråp. Minst en av dem är sedan tidigare känd av polisen för våldsbrott. Ytterligare en person, en kvinna, ska ha hämtats in till förhör.

Polisens arbete har pågått under natten och fortsätter under onsdagen.

– Vi spärrar av och ser om vi kan hitta vittnen. Det kan eventuellt bli aktuellt med dörrknackning, säger Mats Brännlund vid polisens länskommunikationscentral till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela