Mannen har hittills skurit flera hästar och dödat tre får.
1 av 2
Mannen har hittills skurit flera hästar och dödat tre får. - Foto: SCANPIX
Polisen har sökt med hund i området utan resultat.
2 av 2
Polisen har sökt med hund i området utan resultat. - Foto: SCANPIX

Polisen jagar pervers djursadist i Örebro

Under påsken dödades tre får i Östernärke på ett bestialiskt vis. Nu tror polisen att gärningsmannen slagit till igen. På söndagen hittades en häst med uppskuret underliv.
– Vi har inlett en utredning om djurplågeri, säger Mats Nylén vid Örebropolisen, till Nyheter24.


Har hänt tidigare i området

Enligt en av gårdsägarna i området har djuren tidigare varit utsatta.

– Det har hänt sådana här hemska saker under flera år vid den här årstiden. En gång var det en person som togs på bar gärning. Men polisen lyckades ändå inte få stopp på djurplågerierna, säger personen till Nerikes Allehanda.

ÖSTERNÄRKE. Polisen i Örebro jagar en djursadist som sprider skräck bland djurägare i hela Östernärke. Allt började under påskhelgen när en kvinna, som driver en gård vid Stortorp, hittade tre döda får och en stor blodpöl i gårdens hage.

Fåren hade dödats med närmast bestialiskt våld.

– Ett av fåren var så illa åtgången att det inte var mycket kvar av henne. Det ena fåret hittade vi ihjälsparkat ute i hagen. Det sista fåret hittade vi dränkt i en vattentunna ute i hagen, sa kvinnan då till Nerikes Allehanda.

Häst fick djupt sår i underlivet

Fåret som skurits hade svåra skador i underlivet. Något som överensstämde med ett liknande fall på en gård bara några kilometer bort. 

Där hittades en Shetlandsponny med knivskador i underlivet. Någon hade dessutom stoppat upp ett föremål i hästen. Och i söndags slog djursadisten till igen. En häst på en tredje gård i området skars med ett vasst föremål i underlivet. Hästen fick ett djupt sår och vårdades under kvällen av veterinär.

Polisen tror att mannen kan slå till igen

Polisen har inlett en utredning om djurplågeri och arbetar nu med att ringa in fler fall som djursadisten kan ha begått.

– Vi arbetar på bred front och letar spår i närområdet. Folk som begår sådana här brott är på ett eller annat sätt sjuka, säger polisens kommunikationschef Mats Nylén, till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.