Kvinna dömd för att ha stalkat man – i tre år

- 19/04/2013, 13:16 -
Kvinnan skickade över 1 600 sms till mannen.
1 av 3

Kvinnan skickade över 1 600 sms till mannen.

Fredrik Sandberg/Scanpix

Kvinnan satt häktad i en månad innan rättegången.
2 av 3

Kvinnan satt häktad i en månad innan rättegången.

Anna-Karin Drugge/Scanpix

Nu har hon dömts till skydstillsyn för olaga förföljelse.
3 av 3

Nu har hon dömts till skydstillsyn för olaga förföljelse.

Jessica Gow/Scanpix

Efter en dans på krogen vägrade kvinnan släppa taget om mannen. Tre år och tusentals sms senare har hon nu dömts för olaga förföljelse.

HELSINGBORG. För tre år sedan träffade mannen den 50-åriga kvinnan på en nattklubb i Helsingborg. De dansade tillsammans flera gånger under kvällen men mannen var tydlig med att han inte ville något mer.

Några veckor senare träffades de återigen på klubben. Då förklarade kvinnan att hon ville inleda en relation med mannen som tackade nej. 

Men kvinnan vägrade acceptera mannens beslut.

De efterföljande veckorna ringde och sms:ade kvinnan flera gånger under dygnets alla timmar. Hon började även dyka upp oanmäld på mannens jobb samt förfölja honom på stan. 

Ringde hundratals samtal

Mannen tyckte att situationen blev allt mer obehaglig och valde att gå till polisen som gav kvinnan ett kontaktförbud. 50-åringen struntade dock fullständigt i kontaktförbudet och fortsatte att trakassera mannen. Under de senaste tre åren uppskattar mannen att han fått över 1 600 sms och flera hundra samtal från kvinnan.

Kvinnan följde efter mannen var han än gick. Vid ett tillfälle satt han och åt på en restaurang med några vänner när han upptäckte att kvinnan stod i andra änden av lokalen och tittade på honom. Vid ett annat tillfälle var han på väg till en lunchrestaurang när kvinnan kom springande efter honom.

Ska betala skadestånd till mannen

Trakasserierna gick så långt att mannen befarade att kvinnan kunde bli våldsam och under vintern 2013 kontaktade han polisen flera gånger. När kvinnan togs in till förhör erkände hon sina handlingar och förklarade att hon har starka känslor för mannen.

Tingsrätten har nu dömt kvinnan till skyddstillsyn för olaga förföljelse. Hon ska även betala 15 000 kronor i skadestånd till mannen samt genomgå ett brottsavhållande program, det skriver Helsingborgs Dagblad.