Knivhögg sin egen bror.
1 av 2
Knivhögg sin egen bror. - Foto: SCANPIX
Nu döms han till två års fängelse.
2 av 2
Nu döms han till två års fängelse. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Bröderna skulle festa ihop – då knivhöggs ena brodern av den andre

En 26-årig man i Karlstad döms nu till två års fängelse efter att ha knivhuggit sin egen bror under en blöt festkväll.


KARLSTAD. Två bröder, 26 och 24 år gamla, festade tillsammans – men det slutade med att den äldre brodern knivhögg sin lillebror i vänster lår.

De båda bröderna hade festat ihop flera dagar i rad, utan några problem. Dessutom beskriver de varandra som bästa vänner. De båda bröderna är inte eniga om vad som ledde till knivhugget men det står klart att den äldre brodern plötsligt högg sin lillebror i låret med en kniv.

Själv säger han att han bara högg för att skrämmas, något som avfärdas av tingsrätten. 

Ytterligare ett hugg

Det anses också bevisat att storebrodern följde upp det första hugget med att hämta ytterligare en kniv för att sedan hugga mot broderns överkropp, ett hugg som denne dock parerade.

Eftersom att det inte har gått att bevisa hur stor den kniven var döms mannen för försök till misshandel i stället för mordförsök.

Vred om kniven i låret

26-åringen följde upp knivhugget med att vrida om kniven som satt i kvar i låret på den yngre brodern innan han även tog ett strypgrepp. Den yngre brodern lyckades dock slå sig loss och springa ut i trapphuset. Varpå storebrodern hotade med att döda honom.

Storebrodern döms nu till två års fängelse för grov misshandel, försök till misshandel och olaga hot, skriver Värmlands Folkblad.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!