Kvinnan hämtades upp efter en festkväll på Stureplan.
1 av 4
Kvinnan hämtades upp efter en festkväll på Stureplan. - Foto: Tomas Oneborg/SCANPIX
I januari inträffade en liknande våldtäkt. Då hämtades en kvinna upp på Stureplan och våldtogs i ett soprum.
2 av 4
I januari inträffade en liknande våldtäkt. Då hämtades en kvinna upp på Stureplan och våldtogs i ett soprum. - Foto: Scanpix
Polisen utreder nu ett samband mellan våldtäkterna.
3 av 4
Polisen utreder nu ett samband mellan våldtäkterna. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Vet du något om våldtäkterna? Kontakta polisen på 114 14.
4 av 4
Vet du något om våldtäkterna? Kontakta polisen på 114 14. - Foto: SCANPIX

Kvinna våldtagen på vind i Stockholm efter svarttaxi-resa

Kvinnan skulle ta en svarttaxi från Stureplan. Men i stället kördes hon till en fastighet på Södermalm där hon våldtogs på en vind. Nu utreder polisen om det finns kopplingar till den uppmärksammade soprumsvåldtäkten i januari.


Tipsa polisen

Trots att flera månader har gått sedan den första våldtäkten har polisen ingen misstänkt. 

Har du information som kan hjälpa polisen? Ring och tipsa på telefonnummer 114 14.

STOCKHOLM. Vid 05-tiden på måndagsmorgonen tog kvinnan en svarttaxi från Stureplan. Men chauffören körde inte dit kvinnan anvisat – utan till en adress på Södermalm där hon våldtogs.

– Det är en man som erbjudit henne skjuts i form av svarttaxi. Därefter åkte han till den här platsen och förgrep sig på henne. Det var inte i ett soprum som det varit i ett tidigare fall, utan sannolikt i ett vindsutrymme, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen, till Nyheter24.

Kan ha kopplingar till tidigare fall

Kvinnan har förts till sjukhus och ska enligt polisen vara väldigt chockad. En förundersökning om våldtäkt har inletts och polisen misstänker att det finns ett samband mellan en liknande våldtäkt några månader tidigare.

Sent på natten den 30 januari hoppade en kvinna in i en svarttaxi på Stureplan i Stockholm. Därefter kördes hon till en fastighet vid Karlaplan där hon våldtogs i ett öppet soprum

Ska jämföra signalement

Båda våldtäktsfallen ligger nu på polisens sexbrottsgrupps bord.

– Nu på morgonen har allt krut lagts på att hjälpa den här kvinnan och förhöra henne om händelsen. Men givetvis tittar vi på det här sambandet och ska utreda det snarast. Ett led i arbetet är att jämföra signalementen, säger Kjell Lindgren på Citypolisen, till Nyheter24.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fackförening prisas för grön omställning

Börsen ser ut att öppna uppåt

Det lutar svagt uppåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning. Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser.

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.

Staten brister i att skydda patientuppgifter

Känsliga uppgifter om patienter skyddas inte tillräckligt i Sverige. De riskerar att läcka ut eller vara svåra att hitta när de akut behövs i olika vårdsituationer. Riksrevisionen riktar nu skarp kritik mot staten för hur säkerheten kring patientuppgifter hanteras.

AI-jätten klår förväntningar

Taiwans största företag, halvledarjätten TSMC, gjorde en vinst på motsvarande över 70 miljarder kronor under första kvartalet. Det var nio procent bättre än samma period i fjol och också bättre än bedömarnas prognoser.

Minskad försäljning för Nokia

Finländska telekomkoncernen Nokia rapporterar en ökad vinst. Den justerade rörelsevinsten landade på 597 miljoner euro för det första kvartalet, vilket kan jämföras med 479 miljoner euro ett år tidigare.