Den nu 13-åriga flickan våldtogs på en parkering, nu har våldtäktsmannen gift sig med flickan.
1 av 2
Den nu 13-åriga flickan våldtogs på en parkering, nu har våldtäktsmannen gift sig med flickan. - Foto: SCANPIX / MONTAGE
Fallet har väckt stor uppmärksamhet i Malaysia och nu kan fallet komma att öppnas igen.
2 av 2
Fallet har väckt stor uppmärksamhet i Malaysia och nu kan fallet komma att öppnas igen. - Foto: Mark Baker / SCANPIX

Man gifter sig med våldtäktsoffer - slipper fängelse

Den 40-åriga mannen våldtog en tolvårig flicka på en parkering. De starka reaktionerna kan göra att fallet öppnas igen.


Shariadomstolar i Malaysia

Separat från de civila domstolarna har Malaysia Shariadomstolar.

I de domstolarna gäller Sharialag i de fall som involverar malaysiska muslimer och löper parallellt med det sekulära rättssystemet.

MALAYSIARiduan Masmud, 40, misstänks ha våldtagit en då tolvårig flicka på en parkering i staden Kota Kinabalu.

Masmud undgick emellertid åtal och rättegång eftersom han i stället gifte sig med den nu 13-åriga flickan, skriver The Diplomat. 

Enligt malaysisk lag ska malaysiska muslimer dömas efter Sharialag i en Shariadomstol. Därför kunde mannen undvika både rättegång och straff om han gifte sig med flickan.

Fallet har nu väckt stora reaktioner bland befolkningen i Malaysia som kräver att mannen inte ska kunna slippa undan lagen på det sättet. 

Nu har åklagare agerat för att åtala mannen för våldtäkt av barn och de lokala myndigheterna vill att giftemål ogiltigförklaras.

Måste väcka åtal innan den 6 juni

Masmud säger att samlaget skett under ömsesidigt samtycke. Han säger även att han kommer låta flickan avsluta sina studier och att hon senare kan gå en sminkkurs med hans första fru, skriver The Diplomat.

13-åringen kommer från en fattig familj och hennes pappa godkände giftemålet. När han ifrågasattes om det ska han ha sagt: "Vad hade jag för val?". 

Åklagarna har fram till den 6 juni på sig för att väcka åtal. 

Olika hjälpgrupper för socialt utsatta människor är mycket upprörda över att Shariadomstolen lät Masmud gifta sig med flickan. När 40-åringen gifte sig med flickan var Shariadomstolen inte medvetna om att han hade en fru sedan tidigare, något som kan göra att giftemålet ogiltigförklaras, skriver The Diplomat.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.