Lördag 15 Maj
Stockholm

MMA-stjärnan Reza Madadi misstänkt för stöldkupp på Stureplan

1 av 6
Reza har tidigare varit misstänkt för rån.
2 av 6
Reza har tidigare varit misstänkt för rån. Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX
Nu har han stängts av från sporten på grund av misstankarna.
3 av 6
Nu har han stängts av från sporten på grund av misstankarna. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Reza var tidigare brottare men har bytt till MMA.
4 av 6
Reza var tidigare brottare men har bytt till MMA. Foto: SCANPIX
Döms han för grov stöld riskerar han flera år i fängelse.
5 av 6
Döms han för grov stöld riskerar han flera år i fängelse. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Madadi har fått smeknamnet "Maddog" för sin stil i ringen.
6 av 6
Madadi har fått smeknamnet "Maddog" för sin stil i ringen. Foto: AP/Scanpix

Den svenska kampsportsstjärnan Reza "Maddog" Madadi, 34, har häktats misstänkt för en smash-and-grab-kupp på Stureplan. Nu riskerar han flera års fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Riskerar flera års fängelse

Om Madadi åtalas och döms för brottet riskerar han fängelsestraff. Straffet för grov stöld är som lägst fängelse i sex månader och som högst fängelse i sex år.

STOCKHOLM. Tidigt på morgonen den 24 maj slog flera personer till mot lyxbutiken Bottega Veneta på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Gärningsmännen fick med sig väskor värda över en miljon kronor men fastnade på flera övervakningsbilder.

Nu står det klart att en av de misstänkta gärningsmännen är MMA-stjärnan Reza "Maddog" Madadi. Enligt polisen har Madadi fångats av övervakningskameror och han har häktats på sannolika skäl misstänkt för grov stöldMadadi har via sin advokat förnekat brott.

– Det är precis bevisning för misstanke om delaktighet i det här brottet och den är på sannolika skäl. Vad det resulterar i när utredningen är klar kan jag inte svara på i dag, vi är bara i början av utredningen, säger kammaråklagare Pär Runemar till TV4.

Tidigare misstänkt för rån

Reza Madadi är en av de största svenska stjärnorna inom MMA (mixed material arts). Men på grund av brottsmisstankarna har det svenska MMA-förbundet stängt av stjärnan.

Kampsportaren har dömts för flera brott i början av 2000-talet, bland annat misshandel. År 2009 var han misstänkt i det uppmärksammade rånet mot värdedepån i Västberga, men friades.

Kommentera
Kopiera länk
Dela