Mamman tog ledigt för att vara med sin döende dotter (bild) på sjukhuset. Då fick hon sparken från sitt jobb.
1 av 2
Mamman tog ledigt för att vara med sin döende dotter (bild) på sjukhuset. Då fick hon sparken från sitt jobb. - Foto: Facebook / Scanpix / MONTAGE
Kara sköts i magen med ett avsågat hagelgevär, hon avled av skadorna fem dagar efteråt.
2 av 2
Kara sköts i magen med ett avsågat hagelgevär, hon avled av skadorna fem dagar efteråt. - Foto: TT

Tog ledigt för att vara med sin döende dotter – sparkades från jobbet

Kvinnans 24-åriga dotter sköts med ett avsågat hagelgevär i magen.


Älskade att dansa och sjunga

Jenny beskriver sin dotter som vänlig och säger att hon gillade att dans och sång.

– Kara älskade att dansa och att sjunga. Hon älskade sina vänner - de höll alltid ihop. Hon hade aldrig något ont att säga om någon och om hon hörde någon säga något elakt sa hon till dem att sluta. Hon var en vacker flicka, säger Jenny till Sydney Morning Herald.

AUSTRALIEN. Jenny Doyles 24-åriga dotter, Kara Doyle, sköts av sin pojkvän, Mehmet Torun, i magen med ett avsågat hagelgevär förra månaden. I fem dagar kämpade Kara för sitt liv på sjukhus, med mamman vid sin sida, men avled till slut .

Jenny tog ledigt för från jobbet för att kunna vara med dottern. Efter dotterns död fick Jenny ett intyg av sin läkare som intygade att hon led av en allvarlig depression och att hon behövde vara borta från sitt jobb som föreståndare vid Australian Commercial Catering fram till slutet av juli. 

Skickade sms

Innan det hade företaget endast skickat kortare sms till Jenny.

– jag var på intensivvården med Kara och jag blev vädligt upprörd över att de inte frågade "Hur mår du? Hur går det?". Det var endast "Har du ordnat med banken och var är nycklarna?", säger Jenny om sms:en till Sydney Morning Herald.

Företaget menar att de inte visste om att Jennys dotter blivit skjuten vid tillfället de skickade sms:en.

Krävde pengar av mamman

Tre veckor efter skjutningen fick Jenny ett brev från företaget där de meddelade att hon avskedats från företaget och hade två veckor kvar på sin anställning. 

Samma dag fick hon ett annat brev från företaget där de påstod att 1150 dollar saknades från företaget och krävde att hon förklarade var pengar var. 

Jenny meddelade företaget att hon tagit 300 dollar för att betala för resan till sin allvarligt skadade dotter men att hon hade betalat tillbaka pengarna, skriver Sydney Morning Herald.

"Inte fått sparken"

Företaget menar emellertid att Jenny inte alls fått sparken.

– Hon är inte avskedad, hon har aldrig varit avskedad. I väntan på en ordentlig utredning är hon fri att återvända till jobbet om hon inte gjort något fel, sa Peter Darmos, vd för Australian Commercial Catering till Sydney Morning Herald.

Darmos avslutade dock intervjun på ett hotfullt sätt mot reportern på Sydney Morning Herald.

– Du är en hyena och något hemskt kommer att hända med dina barn, sa Darmos till reporten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!