Polisen vill ha allmänhetens hjälp.
1 av 6
Polisen vill ha allmänhetens hjälp. - Foto: Efterlyst/TV3
Mannen såg kvinnan i tunnelbanan och följde sedan efter henne.
2 av 6
Mannen såg kvinnan i tunnelbanan och följde sedan efter henne. - Foto: Efterlyst/TV3
I rulltrappan började han slita i hennes kläder.
3 av 6
I rulltrappan började han slita i hennes kläder. - Foto: Efterlyst/TV3
När hon kom loss följde han efter.
4 av 6
När hon kom loss följde han efter. - Foto: Efterlyst/TV3
Kvinnan uppger att mannen blev allt mer aggressiv och att han tittade runt omkring för att försäkra sig om att de var ensamma.
5 av 6
Kvinnan uppger att mannen blev allt mer aggressiv och att han tittade runt omkring för att försäkra sig om att de var ensamma. - Foto: Efterlyst/TV3
Känner du igen mannen? Tipsa polisen.
6 av 6
Känner du igen mannen? Tipsa polisen. - Foto: Efterlyst/TV3

Han tafsade och slet i Annica i tunnelbanan

Annica blev förföljd och grovt sexuellt ofredad i tunnelbanan när hon var på väg till jobbet en tidig lördagsmorgon. Nu vädjar polisen om hjälp att identifiera gärningsmannen som fastnade på flera övervakningsfilmer.
– Jag kände att han inte att kommer ge sig, utan att han har bestämt vad han vill, säger Annica i TV3:s Efterlyst som sänds i kväll klockan 21.00.


Tipsa polisen

Polisen har kört fast och vänder sig nu till allmänheten för att få hjälp att identifiera gärningsmannen. Känner du igen mannen på bilden eller  vet du något om händelsen?

Tipsa polisen på telefonnummer 114 14.

STOCKHOLM. Tidigt på lördagsmorgonen tar Annica tunnelbanan mot Mariatorget för att åka till arbetet. Strax därefter märker hon att en man försöker fånga hennes uppmärksamhet – och när hon går av följer mannen efter.

När hon går upp i rulltrappan springer han ifatt och börjar slita i hennes kläder.

– Han börjar tafsa på mig och jag skriker och försöker få bort hans händer från min kropp, säger Annica till TV3:s Efterlyst.

"Tänker att det här inte kommer sluta bra"

Annica lyckas slå sig fri, men mannen fortsätter att följa efter henne. När hon lämnat rulltrappan börjar han återigen slita i hennes kläder.

– Jag känner att han inte kommer att ge sig, utan han har bestämt vad han vill. Jag försöker slå till honom och så ska jag springa ut vid dörrarna. Då kommer han mot mig och sliter tag i min jacka, nu med hårdare tag och mer aggressivt, säger hon, och fortsätter:

– Då blir jag jätterädd och tänker att det här inte kommer att sluta bra. Han tänkte inte låta mig gå därifrån. Han tittade sig runt omkring så att det inte kom någon.

Polisen söker vittnen

Men Annica lyckas återigen komma loss och går ut på gatan med mannen hack i häl. Då kommer en förbipasserande kvinna och mannen väljer att fly från platsen. 

Trots att polisen har tillgång till skarpa övervakningsbilder på mannen har utredningen kört fast. Nu vänder man sig till allmänheten för att få hjälp.

– Vi vill ha hjälp med att identifiera mannen och även höra eventuella vittnen till den här händelsen som kan ha sett någonting, säger Linda Holmkvist-Borgsveden vid polisen i Stockholm, till TV3:s Efterlyst.

 Se ett inslag om händelsen i kvällens Efterlyst på TV3 klockan 21.00.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!