Skickade penisbild till 13-åring - döms

- 13/06/2013, 17:54 -
Döms för sexuellt ofredande.
1 av 3

Döms för sexuellt ofredande.

SCANPIX

Skickade bilder på sin penis till flickans telefon.
2 av 3

Skickade bilder på sin penis till flickans telefon.

Leo Sellén / SCANPIX

Döms till dagsböter.
3 av 3

Döms till dagsböter.

SCANPIX SWEDEN

En man från Dalarna skickade en bild på sin egen penis till en ung flicka. Därför döms han nu för sexuellt ofredande.

BORLÄNGE. En 23-årig man hemmahörande i Borlänge skickade en bild på sin egen penis till en 13-årig flickas mobiltelefon. Detta hände under 2011 och under året efter det skickade mannen även ett flertal sms med sexuell innebörd till flickan.

Erkänner handlingen - nekar till brott

Mannen erkänner både att det är han som har skickat bilden och att han visste om att flickan ännu inte var 15 år fyllda. Trots den förkunskapen så nekar han till brott och hävdar att han inte varit medveten om att hon kunde bli kränkt eller att det är en brottslig handling.

De bortförklaringarna räckte inte till utan Falu tingsrätt väljer att döma mannen till dagsböter för sexuellt ofredande, skriver Dalarnas Tidningar.

Ytterligare en åtalad

Samtidigt så åtalades ytterligare en man, en 21-åring även han hemmahörande i Borlänge, för att ha trakasserat samma unga flicka. Enligt åtalet ska 21-åringen ha skrivit ett inlägg på Facebook som varit menat att skada den unga flickans aktning.

Mannen nekade dock till att ha skrivit inlägget och domstolen ansåg det svårt att bevisa att så faktiskt vore fallet. Därför frias nu 21-åringen helt, skriver Dalarnas Tidningar.