Döms för sexuellt ofredande.
1 av 3
Döms för sexuellt ofredande. - Foto: SCANPIX
Skickade bilder på sin penis till flickans telefon.
2 av 3
Skickade bilder på sin penis till flickans telefon. - Foto: Leo Sellén / SCANPIX
Döms till dagsböter.
3 av 3
Döms till dagsböter. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Skickade penisbild till 13-åring - döms

En man från Dalarna skickade en bild på sin egen penis till en ung flicka. Därför döms han nu för sexuellt ofredande.


Sexuellt ofredande

Den som sexuellt berör ett barn under 15 år eller får barnet att medverka i någon form av sexuell handling, som inte är sexuellt tvång eller våldtäkt, döms för sexuellt ofredande. Straffet är böter eller fängelse i högst två år.

Att försöka få någon som fyllt 15 år men ännu inte 18 år att medverka i en sexuell handling som i sin tur är en del i en framställning av en pornografisk bild eller posering är också sexuellt ofredande.

Till sexuellt ofredande räknas även blottning och liknande handlingar som är ägnat att väcka anstöt.

Från polisen.se

BORLÄNGE. En 23-årig man hemmahörande i Borlänge skickade en bild på sin egen penis till en 13-årig flickas mobiltelefon. Detta hände under 2011 och under året efter det skickade mannen även ett flertal sms med sexuell innebörd till flickan.

Erkänner handlingen - nekar till brott

Mannen erkänner både att det är han som har skickat bilden och att han visste om att flickan ännu inte var 15 år fyllda. Trots den förkunskapen så nekar han till brott och hävdar att han inte varit medveten om att hon kunde bli kränkt eller att det är en brottslig handling.

De bortförklaringarna räckte inte till utan Falu tingsrätt väljer att döma mannen till dagsböter för sexuellt ofredande, skriver Dalarnas Tidningar.

Ytterligare en åtalad

Samtidigt så åtalades ytterligare en man, en 21-åring även han hemmahörande i Borlänge, för att ha trakasserat samma unga flicka. Enligt åtalet ska 21-åringen ha skrivit ett inlägg på Facebook som varit menat att skada den unga flickans aktning.

Mannen nekade dock till att ha skrivit inlägget och domstolen ansåg det svårt att bevisa att så faktiskt vore fallet. Därför frias nu 21-åringen helt, skriver Dalarnas Tidningar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Kroatisk valsegrare stödjer Ukraina

3 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenković i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien. Det Ukrainavänliga partiet får dock inte egen majoritet och kan få svårt att bilda regering.