Stockholm

4-åriga dottern tejpades – nu frias mamman

Kvinnan fotograferade den tejpade dottern.
1 av 2
Kvinnan fotograferade den tejpade dottern. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Svea hovrätt anser dock att hon ska frias från brott.
2 av 2
Svea hovrätt anser dock att hon ska frias från brott. Foto: Scanpix

Den fyraåriga dottern tejpades runt ben, armar samt över munnen – sedan fotograferades hon av mamman. I tingsrätten dömdes mamman för olaga frihetsberövande och misshandel, men hovrätten väljer att fria henne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ur domen

"Utredningen är alltså oklar när det gäller i vad mån mamman medverkat. Det är följaktligen inte utrett att mamman tillsammans och i samförstånd med pappan handlat på det sätt som åklagaren gjort gällande. Mamman ska därför frikännas i de delar som är föremål för hovrättens prövning. Som en följd av det ska skadeståndsyrkandet mot henne ogillas".

SÖDERMANLAND. Under en lekstund med sin fyraåriga dotter fick den 46-årige pappan för sig att han "av någon anledning" skulle tejpa dottern med silvertejp. Dottern tejpades runt ben, armar samt över munnen, enligt pappan under "lekfulla former". Dottern har dock förklarat att hon blev ledsen och att det gjorde ont.

När mamman kom in i rummet tyckte hon att situationen såg "rolig ut" och hon tog därför ett fotografi av dottern.

Hovrätten: Inte klarlagt att kvinnan var med

Tingsrätten ansåg att föräldrarna agerat i samförstånd och dömde de båda till misshandel och olaga frihetsberövande. Rätten menade att mamman varit pådrivande i att tejpa flickan över munnen för att få till en "bättre bild".

Men domen överklagades och nu väljer Svea hovrätt att fria kvinnan. Det är enligt hovrätten inte klarlagt att kvinnan agerat i samförstånd med mannen. Det är inte heller klarlagt i vilken mån kvinnan deltog i tejpningen. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.