Gravid kvinna sparkades i magen - för en telefon

- 22/06/2013, 15:43 -
Kvinnan överfölls när hon var ute och gick med en barnvagn.
1 av 4

Kvinnan överfölls när hon var ute och gick med en barnvagn.

SCANPIX

Mannen sparkade omkull barnvagnen.
2 av 4

Mannen sparkade omkull barnvagnen.

FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Och sparkade kvinnan i magen.
3 av 4

Och sparkade kvinnan i magen.

FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Polisen söker nu efter gärningsmannen.
4 av 4

Polisen söker nu efter gärningsmannen.

JANERIK HENRIKSSON / Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX

En gravid kvinna som var ute och gick med barnvagn attackerades under gårdagskvällen i Kista.

KISTA. I går kväll utsattes en gravid kvinna i Kista för ett synnerligen brutalt rånförsök. Hon var ute och gick med sin barnvagn, där hennes fyra månader gamla bebis låg, när hon möttes av tre unga män. När hon mötte de unga männen, uppskattningsvis mellan 17-20 år gamla, pratade hon i en mobiltelefon, skriver Metro.

Sparkade kvinnan och barnvagnen

Då gick en av männen till attack och försökte slita till sig hennes telefon. När hon höll fast i den sparkade mannen kvinnan i magen och skrek på henne. Han sparkade även till barnvagnen så att den fyra månader gamla flickan som låg däri flög ur innan han flydde från platsen.

Vill ha tag i de två andra killarna

Nu jobbar polisen febrilt med att lösa det hela, och de vill gärna att vittnen kliver fram.

– De här två killarna som kom tillsammans med gärningsmannen är inte misstänkta för något brott utan de betraktas som vittnen, vi är väldigt angelägna om att komma i kontakt med de killarna, säger Patrik Zanders, jourhavande förundersökningsledare, till Metro och fortsätter:

– Vi hoppas att de här två killarna vill höra av sig till oss och rentvå sig själva, jag tror inte att de vill bli förknippade med detta. Men jag tror att förr eller senare får vi reda på vilka de är i den här konstellationen.

"Svårt chockad"

Överfallet inträffade vid åttatiden på midsommaraftonskvällen och den drabbade kvinnan tycks ha klarat sig utan allvarligare skador, liksom även den fyra månader gamla flickan.

– De första indikationerna vi har är att de ska må bra fysiskt men kvinnan är svårt chockad. Hon vågar inte lämna lägenheten och har inte kunnat sova i natt, säger Patrik Zanders till Metro.