Fyra unga flickor misshandlade 14-åring – i flera timmar

- 19/07/2013, 19:17
Åtalas vid Sundsvalls tingsrätt
1 av 3

Åtalas vid Sundsvalls tingsrätt

Scanpix

De tre misstänks för grov misshandel.
2 av 3

De tre misstänks för grov misshandel.

Claudio Bresciani

Samtliga nekar till anklagelserna.
3 av 3

Samtliga nekar till anklagelserna.

JESSICA GOW / SCANPIX

De tre flickorna misstänks för att ha misshandlat en 14-årig flicka under flera timmar. Nu åtalas de för grov misshandel.

SUNDSVALL. Tre unga flickor åtalas nu för att, tillsammans med ytterligare en minderårig flicka, under flera timmars tid ha misshandlat en 14-årig flicka.

De fyra flickorna hade hört att 14-åringen skulle ha spridit ut rykten om dem och hoppade därför på en buss och tog sig till den skola där den 14-åriga flickan studerade. Väl på plats letade de upp henne och och tog med sig 14-åringen bort från skolan och inledde en brutal misshandel som kom att pågå i flera timmar.

Flickan uppger att hon fick motta så väl sparkar som slag och fick en pinne pressad mot sitt underliv. Dessutom ska hon ha blivit hotad hon till sitt liv och tvingad till att slicka på en av de andra flickornas sko.

Övergrepp i rättssak

Efter misshandeln ska en av flickorna också ha sagt att hon kommer att skjuta henne i huvudet om om pratar med polisen om vad som hänt, vilket gör att hon även åtalas för övergrepp i rättssak. En annan av de åtalade flickorna åtalas samtidigt för ofredande, misstänkt för att ha spottat en lärare.

Alla tre åtalas nu för grov misshandel, skriver Sundsvalls Tidning.