Mannen mordhotade flera offer och deras familjer.
1 av 3
Mannen mordhotade flera offer och deras familjer. - Foto: Polisen
När offren inte ville skicka bilder tog mannen till hot.
2 av 3
När offren inte ville skicka bilder tog mannen till hot. - Foto: Polisen
När offren sedan ville polisanmäla blev hoten allt grövre.
3 av 3
När offren sedan ville polisanmäla blev hoten allt grövre. - Foto: Polisen

Skicka nakenbild eller dö – 20-årig man hotade flickor på nätet

I veckan inleds rättegången mot den 20-årige man som misstänks ha sexterroriserat och dödshotat närmare 30 unga kvinnor och flickor. Mannen tog kontakt med sina offer på nätet och krävde dem på nakenbilder.


Polisen misstänker att fler kan vara drabbade

Polisen i Borås misstänker att 20-åringen kan ha trakasserat ännu fler offer än vad polisen lyckats spåra. För Borås Tidning berättar en av de målsägande om kontakten med mannen.

– Han skrev att han skulle döda mig och min familj om jag inte skickade nakenbilder och jag blev väldigt orolig för vad som skulle hända. Tänkte han söka upp mig eller kunde någon annan att råka illa ut för att jag hade oturen att få kontakt med honom?

BORÅS. Drygt 20 fall av sexuellt ofredande, 15 fall av olaga hot samt flera fall av övergrepp i rättssak och ett sexuellt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Åtalet mot den 20-årige mannen från Borås är hela 28 sidor långt. Det började med en polisanmälan och sedan växte polisens utredning rejält. Mannen misstänks för ett stort antal brott på nätet riktade mot närmare 30 unga kvinnor och flickor – den yngsta bara elva år gammal.

Hotade att döda barn

Gemensamt för brotten är att mannen tagit kontakt med sina offer via sajter som Kik, Badoo, Facebook och Skype. Därefter har han skrivit om grovt sex och bett tjejerna att skicka nakenbilder. När de vägrat har han mordhotat dem och deras familjer. 

"Skicka nu så slipper du mig", skriver han till en av de målsägande.

När hon vägrar kommer hoten.

"Kommer att döda er, dig och ditt barn".

Mannen nekar till brott

I många av fallen har mannen även skickat  bilder på sina penis och skrivit meddelanden med grovt sexuellt innehåll. I ett fall tvingade han en 14-årig flicka att skicka flera nakenbilder. När hon inte ville skicka ytterligare en bild hotade han att våldta och döda henne.

Han skrev att han misshandlat tjejer förut och att han är beredd att göra det igen. Han skrev även att han har mördat poliser. 

Flera av offren har dessutom blivit telefontrakasserade av 20-åringen. En målsägande förklarar i förhör att mannen kunde ringa upp till 30 gånger på en natt. 

Brotten ska ha inträffat från i slutet av förra året till juli i år. På tisdagen inleds rättegången mot mannen som medgett kontakter med flickor och kvinnor, men förnekat brott.

/
tal
/
Man
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Strejkhot borta – kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

2 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

3 timmar sedan
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.