Lördag 22 Jan
Stockholm

Kvinna dog efter våldsamma sexlekar – mannen går fri

Kvinnan avled på sjukhus fyra dagar senare.
Kvinnan avled på sjukhus fyra dagar senare. Foto: Scanpix

Efter sexlekar med brutala inslag avled kvinnan, bland annat på grund av 123 slag mot kroppen. Nu sänks mannens straff från tio månader till fyra månaders fängelse – tid mannen redan avtjänat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nämndeman protesterade

En nämndeman i hovrätten motsatte sig straffsänkningen och ansåg att mannens agerande varit så hänsynslöst att han skulle dömas till tio månaders fängelse för grov misshandel.

Ett hovrättsråd ansåg att pojkvännen skulle frikännas eftersom hans våld inte gick längre än vad kvinnan kunde förvänta sig.

UMEÅ. Efter vad som av tingsrätten beskrivs som ett sadomachoistiskt rollspel fick kvinnan svåra skador. Hon fördes till sjukhus där hon senare avled. 

Pojkvännen åtalades därefter för grov misshandel och vållande till annans död. Men tingsrätten dömde honom till tio månaders fängelse för misshandel av normalgraden. Bland annat för att flickvännen samtyckt till en del av våldet.

Avled på en intensivvårdsavdelning

Nu sänker hovrätten straffet till fyra månaders fängelse. Rätten delar tingsrättens bedömning i stora delar, men anser att straffet är för högt. 

Det innebär att pojkvännen, som suttit häktad i fyra månader, redan avtjänat sitt straff och går fri. Det var i oktober 2012 som kvinnan hittades svårt skadad i en lägenhet I Umeå. Hon avled fyra dagar senare på en intensivvårdsavdelning, det skriver Folkbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt