Måndag 19 Apr
Stockholm

Styckad kropp hittad i havet – polisen: "Det perfekta brottet"

Polisen har inlett en förundersökning om mord
Polisen har inlett en förundersökning om mord. Foto: Jan-Erik Henriksson/Scanpix

Ett paket med en styckad kropp har hittats på 14 meters djup i havet utanför Strömstad.

– Det är sådant man kanske tror att man bara ser på teve, säger Björ Blixter, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Undersökningen dröjde

Trots att paketet hittades i lördags dröjde det två dagar innan polisen undersökte det. Anledningen är den senaste tidens skjutningar i Göteborg.

Nu söker polisen i systemen efter försvunna personer i området. Man tittar även på försvunna personer i Norge eftersom fyndplatsen inte ligger långt från den norska gränsen.

STRÖMSUND. Det var i lördags kväll som en dykare upptäckte ett paket på 14 meters djup i havet utanför Strömstad.

Paketet togs om hand av polisen som nu konstaterat att det innehåller en styckad kropp. En förundersökning om mord har inletts.

– Det är sådant man kanske tror att man bara ser på teve. Men det händer någon gång då och då att man dumpar en kropp på det här sättet. Det är inte ofta, men det händer, säger polisens presstalesperson Björ Blixter till Aftonbladet.

"Tänkt som det perfekta brottet"

Det har ännu inte gått att fastställa personens kön eller ålder. Polisen vill inte kommentera vilka kroppsdelar som hittats samt hur länge de kan ha legat i vattnet. Att paketeringen av kroppen varit noga utförd är dock klart.

– Det är gjort på ett sådant sätt att det var meningen att det inte skulle hittats, säger Björ Blixter till Aftonbladet och fortsätter:

– Det är en slump att en person dyker på 14 meter djup. Annars hade man nog aldrig hittat det om inte någon fiskare fått det på kroken. Det är förmodligen tänkt som det perfekta brottet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela