Lördag 17 Apr
Stockholm

Misstänks ha mördat sin bror – gifte sig med änkan

34-åringen hittades död på en åker den 25 februari.
1 av 3
34-åringen hittades död på en åker den 25 februari. Foto: Björn Lindgren/Scanpix
Nu misstänks hans bror och exhustru i mordutredningen.
2 av 3
Nu misstänks hans bror och exhustru i mordutredningen. Foto: Björn Lindgren/Scanpix
Änkan misstänks ha lämnat felaktiga uppgifter till polisen.
3 av 3
Änkan misstänks ha lämnat felaktiga uppgifter till polisen. Foto: Björn Lindgren/Scanpix

I februari hittades en 34-årig man mördad i Helsingborg. Nu har hans bror gripits misstänkt för mordet – och han har gift sig med 34-åringens hustru.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Utsattes för mordförsök

Fyra månader innan mordet utsattes 34-åringen för ett mordförsök i sitt hem. En okänd gärningsman sköt honom i benet när han satt hemma och tittade på teve.

34-åringen förklarade då att han inte förstod varför någon skulle vilja honom något illa.

HELSINGBORG. Efter en lång mordutredning kunde polisen i augusti gripa en man misstänkt för mordet på den 34-åriga mannen i Mörarpstrakten den 25 februari.

Den gripne mannen är den mördade 34-åringens bror – som efter mordet har gift sig med mordoffrets änka. Nu är både brodern och änkan misstänkta för inblandning i mordet. Kvinnan misstänks ha skyddat sin nye man genom att lämna felaktiga uppgifter till polisen, det skriver Helsingborgs Dagblad.

Körde i väg till möte

Några månader efter mordet flyttade de ihop och efter bröllopet förklarade brodern att det var ett sätt att "skydda" kvinnan och visa respekt mot den mördade 34-åringen.

Det var änkan som larmade polisen efter att hennes man inte kommit hem. Hon berättade då att maken fått ett telefonsamtal från en för henne okänd person och sedan kört till ett möte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela