Onsdag 21 Apr
Stockholm

11-åring hotades till att klä av sig framför webbkamera

Han spelade in och tog bilder av flickorna.
1 av 2
Han spelade in och tog bilder av flickorna. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Pojken döms till sluten ungdomsvård.
2 av 2
Pojken döms till sluten ungdomsvård. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

En 17-årig pojke har dömts för att ha sexutnyttjat 16 flickor på nätet. Han tvingade bland annat en 11-årig flicka att ta sig mellan benen med plasthandskar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Någon annan spelade in"

17-åringen har nekat till brott och hävdat att det varit någon annan som spelat in filmer. Bildbevis och chattloggar från mannens dator ledde dock till en fällande dom.

– Bakom domen ligger ett mycket bra samarbete mellan olika polismyndigheter i landet, berättar kammaråklagare Marie Kronqvist Berg för Folkbladet.

BORÅS. Sluten ungdomsvård i ett år och fyra månader. Det blir straffet för den 17-åring som sexutnyttjat 16 flickor i åldrarna 11 till 15 år runtom i Sverige under lång tid.

Det var först när en av flickorna berättade om självmordstankar som en anmälan upprättades. När polisen beslagtog 17-åringens dator växte utredningen rejält.

Hotade att lägga upp nakenbilder

17-åringen har bland annat tvingat en 11-årig flicka att klä av sig framför en webbkamera. Därefter ska han under hot ha fått henne att ta sig mellan benen med plasthandskar. Flera av flickorna har mått mycket dåligt och levt under stor press och hot från pojken.

I mannens dator hittades bilder och filmer på flickorna. Material han använt för att tvinga dem att klä av sig på nytt. Han döms nu för sexuellt utnyttjande av barn för sexuell posering och ska betala skadestånd till flickorna med allt från 5 000 till 27 000 kronor, det skriver Folkbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela