Kvinna blev utelåst – våldtogs av två grannar

- 21/10/2013, 10:41 -
Männen ska betala 170 000 kronor i skadestånd.
1 av 3

Männen ska betala 170 000 kronor i skadestånd.

TT

De döms även till tio års utvisning.
2 av 3

De döms även till tio års utvisning.

TT

Kvinnan hade tappat bort sin portnyckel och somnade därför till utanför portdörren.
3 av 3

Kvinnan hade tappat bort sin portnyckel och somnade därför till utanför portdörren.

JESSICA GOW/TT

Efter en fest i somras kunde inte kvinnan hitta sin hemnyckel. När hon satte sig mot dörren för att sova kom två män och släpade in henne i grannlägenheten.

STOCKHOLM. Två och ett halvt respektive tre år och nio månaders fängelse. Det blir straffen för de två män, 18 och 21 år gamla, som utsatte en kvinna för en grov våldtäkt i Stockholm i somras.

Kvinnan hade varit och firat sin makes födelsedag inne i stan den aktuella kvällen. Vid 03-tiden kom paret hem till sitt lägenhetshus i Västerort. Men maken gick i förväg och när kvinnan kom fram till porten upptäckte hon att hennes portnyckel var borta.

Kvinnan försökte då ringa sin man, men hon kom aldrig fram på grund av ett urladdat batteri. Efter åtskilliga försök att komma in i lägenheten somnade hon till mot portdörren. När hon vaknade var hon i grannlägenheten där de två männen tvingade ner henne på en madrass. 

"Tänkte att jag skulle dö"

Grannarna våldtog henne växelvis oralt och vaginalt flera gånger. När hon försökte skrika efter hjälp tog männen till våld.

– Jag fick panik och tänkte att jag skulle dö. Jag skrek ”nej, nej” och försökte ropa på min man men då höll männen för min mun, har kvinnan berättat i förhör enligt Metro.

Efter cirka 40 minuter lyckades kvinnan fly från lägenheten och kontakta polis. Under rättegången framgick det att kvinnan än i dag mår dåligt av händelsen och att hon kommer att behöva behandling under lång tid framöver för att bearbeta övergreppet.