Fredag 16 Apr
Stockholm

Exets hämnd: La ut sexannons och nakenbild på 17-åring

Mannen hotade att misshandla 17-åringen efter rättegången.
1 av 6
Mannen hotade att misshandla 17-åringen efter rättegången. Foto: TT
Den här bilden skickade han i ett sms.
2 av 6
Den här bilden skickade han i ett sms. Foto: TT
Tingsrätten dömer honom till skyddstillsyn med en särskild föreskrift om att han ska genomgå ett behandlingsprogram.
3 av 6
Tingsrätten dömer honom till skyddstillsyn med en särskild föreskrift om att han ska genomgå ett behandlingsprogram. Foto: Jessica Gow/TT
På en nätsajt la mannen ut en sexannons med en nakenbild av 17-åringen.
4 av 6
På en nätsajt la mannen ut en sexannons med en nakenbild av 17-åringen. Foto: TT
Annonsen ledde till att flera män tog kontakt.
5 av 6
Annonsen ledde till att flera män tog kontakt. Foto: Hasse Holmberg/TT
Mannen skrev ett flertal hotfulla och kränkande sms.
6 av 6
Mannen skrev ett flertal hotfulla och kränkande sms. Foto: Jonas Ekströmer/TT

När förhållandet tog slut och ex-flickvännen skaffade ny pojkvän slog det slint för 20-åringen. Han misshandlade den 17-åriga flickan och la ut en sexannons med en nakenbild av henne på nätet.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Risk för återfall

Attunda tingsrätt dömer 20-åringen till skyddstillsyn med en särskild föreskrift om att han ska delta i ett behandlingsprogram för sina aggressioner. Det finns enligt tingsrätten risk att han återfaller i "partnervåld" om han inte får hjälp att hantera sina aggressiva impulser. 

STOCKHOLM"Du är äcklig", "Din smutsiga hora" och "Jag ska misshandla dig blodig efter rättegången". Attackerna från den 20-årige mannen ledde till att den 17-åriga ex-flickvännen inte vågade lämna sitt hem. Nu har mannen dömts till skyddstillsyn för misshandel, olaga hot och förtal

20-åringen och flickan inledde en relation år 2011. Men när paret gjorde slut året efter och 17-åringen träffade en ny pojkvän blev 20-åringen våldsam och hotfull. Han dök upp på ex-flickvännens gymnasieskola och slog henne i ansiktet och han skickade ett dussintal hotfulla och kränkande sms. Ett med en bild på en kniv och texten "I kill you".

Ville förnedra ex-flickvännen

Mannen skapade dessutom en sexannons på en nätsajt där han la ut 17-åringens adress och kontaktuppgifter samt publicerade en nakenbild. På sajten utgav han sig även för att vara flickan och agerade sexuellt inbjudande mot en annan man. Annonsen ledde till att flera män tog kontakt med flickan och en av dem gick till och med så långt att han sökte upp flickan och tafsade på henne.

Flera hot inför rättegången resulterade i att 20-åringen kom att misstänkas även för övergrepp i rättssak. Men Attunda tingsrätt gör bedömningen att hotet, liksom de andra, ska klassas som olaga hot. Och han har nu dömts till skyddstillsyn för misshandel, förtal och olaga hot.

I förhör har 20-åringen erkänt brott och förklarat att han var irriterad och ville hämnas på 17-åringen. Syftet var att förnedra och göra henne ledsen. 

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela