Mannen hotade att misshandla 17-åringen efter rättegången.
1 av 6
Mannen hotade att misshandla 17-åringen efter rättegången. - Foto: TT
Den här bilden skickade han i ett sms.
2 av 6
Den här bilden skickade han i ett sms. - Foto: TT
Tingsrätten dömer honom till skyddstillsyn med en särskild föreskrift om att han ska genomgå ett behandlingsprogram.
3 av 6
Tingsrätten dömer honom till skyddstillsyn med en särskild föreskrift om att han ska genomgå ett behandlingsprogram. - Foto: Jessica Gow/TT
På en nätsajt la mannen ut en sexannons med en nakenbild av 17-åringen.
4 av 6
På en nätsajt la mannen ut en sexannons med en nakenbild av 17-åringen. - Foto: TT
Annonsen ledde till att flera män tog kontakt.
5 av 6
Annonsen ledde till att flera män tog kontakt. - Foto: Hasse Holmberg/TT
Mannen skrev ett flertal hotfulla och kränkande sms.
6 av 6
Mannen skrev ett flertal hotfulla och kränkande sms. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Exets hämnd: La ut sexannons och nakenbild på 17-åring

När förhållandet tog slut och ex-flickvännen skaffade ny pojkvän slog det slint för 20-åringen. Han misshandlade den 17-åriga flickan och la ut en sexannons med en nakenbild av henne på nätet.


Risk för återfall

Attunda tingsrätt dömer 20-åringen till skyddstillsyn med en särskild föreskrift om att han ska delta i ett behandlingsprogram för sina aggressioner. Det finns enligt tingsrätten risk att han återfaller i "partnervåld" om han inte får hjälp att hantera sina aggressiva impulser. 

STOCKHOLM"Du är äcklig", "Din smutsiga hora" och "Jag ska misshandla dig blodig efter rättegången". Attackerna från den 20-årige mannen ledde till att den 17-åriga ex-flickvännen inte vågade lämna sitt hem. Nu har mannen dömts till skyddstillsyn för misshandel, olaga hot och förtal

20-åringen och flickan inledde en relation år 2011. Men när paret gjorde slut året efter och 17-åringen träffade en ny pojkvän blev 20-åringen våldsam och hotfull. Han dök upp på ex-flickvännens gymnasieskola och slog henne i ansiktet och han skickade ett dussintal hotfulla och kränkande sms. Ett med en bild på en kniv och texten "I kill you".

Ville förnedra ex-flickvännen

Mannen skapade dessutom en sexannons på en nätsajt där han la ut 17-åringens adress och kontaktuppgifter samt publicerade en nakenbild. På sajten utgav han sig även för att vara flickan och agerade sexuellt inbjudande mot en annan man. Annonsen ledde till att flera män tog kontakt med flickan och en av dem gick till och med så långt att han sökte upp flickan och tafsade på henne.

Flera hot inför rättegången resulterade i att 20-åringen kom att misstänkas även för övergrepp i rättssak. Men Attunda tingsrätt gör bedömningen att hotet, liksom de andra, ska klassas som olaga hot. Och han har nu dömts till skyddstillsyn för misshandel, förtal och olaga hot.

I förhör har 20-åringen erkänt brott och förklarat att han var irriterad och ville hämnas på 17-åringen. Syftet var att förnedra och göra henne ledsen. 

/
par
/
/
Dom
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

1 timme sedan
Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.