Mannen får lämna alla sina uppdrag.
1 av 2
Mannen får lämna alla sina uppdrag. - Foto: TT
Han misstänks ha ofredat flickan sexuellt.
2 av 2
Han misstänks ha ofredat flickan sexuellt. - Foto: TT

Präst skickade sex-sms till tonåring

En präst i Småland tvingas sluta sedan han skickat sex-sms till en tonåring han träffat genom kyrkan.


SMÅLAND. Prästen träffade tonåringen genom kyrkans verksamhet. Sedan fortsatte kontakten via sms vari han uttryckte en vilja att ha sex med tonåringen. När mannens meddelande avslöjades upprättade Svenska kyrkans domkapitel i Växjö en anmälan – och nu tvingas prästen lämna sin tjänst. 

– Vi är otroligt ledsna och upprörda över att detta har skett. Kyrkan ska vara en trygg plats, vi ska ha en trygg verksamhet – särskilt för barn och ungdomar. Sådant här får inte hända, men nu när det ändå har hänt hos oss måste vi vara tydliga med att vi inte sopar det under mattan, säger kyrkoherden till Barometern.

Mannen har erkänt det han anklagats för och domkapitlet anser att han i "avsevärd mån skadat det anseende en präst bör ha". Den 8 november kom beslutet att sparka prästen, men polisutredningen mot honom fortgår. 

/
/
/
SMS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlust för SJ

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Postnords vd Annemarie Gardshol tjänar 935 000 kronor i månaden. Hennes höga lön och extrema löneökning har fått hård kritik från brevbärarna. "Hur rättfärdigar hon sin lön", skriver de i ett upprop.

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan
Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.