Tisdag 25 Jan
Stockholm

23-årig blottare bröt näsan på sitt offer

Mannen kom in naken i ett öltält.
1 av 3
Mannen kom in naken i ett öltält. Foto: TT
När paret frågade "Vad fan han håller på med" tog 23-åringen till våld.
2 av 3
När paret frågade "Vad fan han håller på med" tog 23-åringen till våld. Foto: TT
Nu har han dömts för flera brott.
3 av 3
Nu har han dömts för flera brott. Foto: JESSICA GOW/TT

En 23-årig man visade könet för ett par. När de protesterade svarade blottaren med att bryta mannens näsa.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Åkte fast för rattfylla

Några månader efter misshandeln åkte 23-åringen fast när han körde bil narkotikapåverkad. För det döms han för ringa narkotikabrott och rattfylleri. De brotten läggs till de tidigare brotten.

VÄSTMANLAND. Skyldig till misshandel, sexuellt ofredande, rattfylleri och narkotikabrott. Det är domen mot en 23-årig man från Västmanland efter en incident vid en utomhusfest i maj i år.

Ett par befann sig i ett öltält när 23-åringen kom in med "byxorna nere i knävecket". Mannen och kvinnan uppfattade situationen som obehaglig och mannen skrek "Vad fan håller du på med".

Då gick 23-åringen till attack.

"Omedelbart därefter utdelade X ett slag som träffade mannen i ansiktet över näsan. Kvinnan rusade fram och såg direkt att näsan var bruten och att mannen blödde kraftigt", står det i domen. 

Förnekar att han blottat sig

Nu har 23-åringen dömts till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Tingsrätten konstaterar att skadorna var "förhållandevis allvarliga" och att offret har tvingats genomgå flera operationer.

Den dömde mannen har förnekat att han blottat sig för paret. I förhör har 23-åringen berättat att han blev kissnödig och drog ner byxorna utan att veta att paret var i närheten. Vad det gäller misshandel kan han varken erkänna eller förneka brott eftersom han inte minns händelsen, antagligen på grund av en "adrenalinchock". 

Tingsrätten anser dock att mannen är överbevisad och utöver samhällstjänsten ska han betala 12 000 kronor i skadestånd till den skadade mannen. 

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela