Mannen kom in naken i ett öltält.
1 av 3
Mannen kom in naken i ett öltält. - Foto: TT
När paret frågade "Vad fan han håller på med" tog 23-åringen till våld.
2 av 3
När paret frågade "Vad fan han håller på med" tog 23-åringen till våld. - Foto: TT
Nu har han dömts för flera brott.
3 av 3
Nu har han dömts för flera brott. - Foto: JESSICA GOW/TT

23-årig blottare bröt näsan på sitt offer

En 23-årig man visade könet för ett par. När de protesterade svarade blottaren med att bryta mannens näsa.


Åkte fast för rattfylla

Några månader efter misshandeln åkte 23-åringen fast när han körde bil narkotikapåverkad. För det döms han för ringa narkotikabrott och rattfylleri. De brotten läggs till de tidigare brotten.

VÄSTMANLAND. Skyldig till misshandel, sexuellt ofredande, rattfylleri och narkotikabrott. Det är domen mot en 23-årig man från Västmanland efter en incident vid en utomhusfest i maj i år.

Ett par befann sig i ett öltält när 23-åringen kom in med "byxorna nere i knävecket". Mannen och kvinnan uppfattade situationen som obehaglig och mannen skrek "Vad fan håller du på med".

Då gick 23-åringen till attack.

"Omedelbart därefter utdelade X ett slag som träffade mannen i ansiktet över näsan. Kvinnan rusade fram och såg direkt att näsan var bruten och att mannen blödde kraftigt", står det i domen. 

Förnekar att han blottat sig

Nu har 23-åringen dömts till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Tingsrätten konstaterar att skadorna var "förhållandevis allvarliga" och att offret har tvingats genomgå flera operationer.

Den dömde mannen har förnekat att han blottat sig för paret. I förhör har 23-åringen berättat att han blev kissnödig och drog ner byxorna utan att veta att paret var i närheten. Vad det gäller misshandel kan han varken erkänna eller förneka brott eftersom han inte minns händelsen, antagligen på grund av en "adrenalinchock". 

Tingsrätten anser dock att mannen är överbevisad och utöver samhällstjänsten ska han betala 12 000 kronor i skadestånd till den skadade mannen. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.