Onsdag 25 Maj
Stockholm

Kallade tågvärd för "neger" – döms till en månads fängelse

Gav sig på tågvärd.
1 av 4
Gav sig på tågvärd. Foto: TT BILD
Mannen döms även för flera andra brott.
2 av 4
Mannen döms även för flera andra brott. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Det var i september som mannen hotade och förolämpade tågvärden.
3 av 4
Det var i september som mannen hotade och förolämpade tågvärden. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Han döms nu till en månads fängelse.
4 av 4
Han döms nu till en månads fängelse. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Mannen förolämpade en tågvärd rasistiskt, hotade honom fysiskt och ofredade en kvinna sexuellt. Nu döms han till fängelse.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kallades "neger" - av poliskollegorna

Polisen hånades med ord som "neger" och "jävla apa". 

Av sina egna kollegor.

EMMABODA. Den 56-årige mannen reste med tåg mellan Kalmar och Emmaboda i september, skriver Barometern. Under resans gång förolämpade han vid ett flertal tillfällen tågvärden, bland annat genom att kalla denne för "neger". Enligt en kollega till tågvärden ska mannen ha kallat honom för både "negerjävel" och "svartskalle".

"Ska hugga dig"

56-åringen skulle ha klivit av i Nybro, men missade att kliva av och det var då han blev arg på tågvärden. När tåget sedan väl stannade i Emmaboda hotade mannen tågvärden med våld. Bland annat ska han ha sagt att "jag ska hugga dig din jävla neger". 

Något som ledde till att tågvärden blev rädd och puttade till 56-åringen som föll ner på spåret och slog i huvudet. När tågvärden försöker hjälpa mannen som då blödde från huvudet sa han att tågvärden inte skulle röra honom "eftersom han haraids".

Nekade

Kort därefter kom 56-åringen att gripas av polis, som vid det tillfället uppfattade honom som berusad. Han säger även i förhör att han under dagen druckit sex till tio starköl.

Mannen, som sedan tidigare finns i 42 avsnitt i belastningsregistret, nekade till brottet men säger i förhör att han tror att han kallat värden för "jävla neger" eller "jävla babian".

Sexuellt ofredande

Han döms även för sexuellt ofredande efter att ha ringt till en kvinnas mobilsvar, skriver Barometern. Bland annat ska 56-åringen ha sagt att "du vet, vi är tre stora karlar med stora kukar som viII baratrycka upp de i röven på dig". Även där nekar mannen.

Den kränkningen anses dock inte vara så allvarlig att den uppringda kvinnan var berättigad ett skadestånd, skriver Barometern.

Fängelse

Mannen döms nu av Kalmar tingsrätt till en månads fängelse för förolämpning, hot mot tjänsteman, brott mot knivlagen och sexuellt ofredande. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till tågvärden, skriver Barometern.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela