Mannen dömdes först men frias nu.
1 av 2
Mannen dömdes först men frias nu. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Svea hovrätt friar mannen för att bevisningen inte anses hålla.
2 av 2
Svea hovrätt friar mannen för att bevisningen inte anses hålla. - Foto: Scanpix

Dömdes för våldtäkt av tolvårig pojke – frias av hovrätten

I tingsrätten dömdes mannen för att brutalt ha våldtagit en tolvårig pojke och smittat denne med kondylom. Nu frias han dock av hovrätten – trots att de anser att pojkens berättelse är "trovärdig".


Döms för sexköp

I tingsrätten dömdes mannen också för försök till sexköp.

Den domen kvarstår, men mannen behöver inte betala de dagsböter som han dömdes till eftersom att han suttit frihetsberövad.

FALUN. Vid en läkarundersökning uppdagades det att en tolvårig pojke hade smittats av kondylom, och i slutänden kom en nu 50-årig man att dömas till våldtäkt mot barn efter att pojken lämnat en tämligen noggrann beskrivning av hur det såg ut i mannens lägenhet där övergreppet skulle ha ägt rum.

Ett övergrepp där mannen anklagades för att ha lockat pojken till lägenheten och fått honom att ta av sig sina kläder innan han naglade fast pojken, höll för hans näsa och mun och genomförde ett analt samlag.

Vittnesmålen underkänns

Mannen dömdes av Falu tingsrätt till två års fängelse men det hela överklagades till hovrätten som i stället väljer att fria mannen.

I domen skriver Svea Hovrätt att pojkens berättelse framstår som "självupplevd och trovärdig". Två personer som vittnat till pojkens fördel ifrågasätts dock av hovrätten. "Dessa båda vittnesmål har sådana svagheter att de inte kananses ge något tydligt stöd för målsägandens lämnade uppgifter", skriver man i domen.

Därför anser man alltså inte att bevisningen är tillräcklig och mannen frias nu.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.