Arton Qupeva är misstänkt för bland annat mordförsök.
Arton Qupeva är misstänkt för bland annat mordförsök. - Foto: swedensmostwanted.se

Efterlyst och misstänkt för försök till mord

SVERIGES MEST EFTERLYSTA, DEL 4. Arton Qupeva är misstänkt för mordförsök och jagas av polisen – bland annat med hjälp av Facebook.


Arton Qupeva

Ålder: 30

Vet du mer?

Mejla Fast på fast@rkp.police.se

På sajten Swedens Most Wanted efterlyses några av Sveriges mest eftersökta brottslingar – med namn och bild. Personerna som syns är efterlysta av Interpol och Fast, rikskriminalpolisens grupp för aktivt sökande efter förrymda.

I en serie kommer Nyheter24 nu att uppmärksamma några av fallen.

En person bakom sajten förklarar att alla som syns på listan är misstänkta för brott med minst minst två års fängelse i straffskalan och man ska vara internationellt efterlyst.

– Sen gör vi ingen skillnad, alla dem publiceras, säger personen bakom till Nyheter24.

Sajten har också fått in "otroligt mycket tips", bland annat via Facebook vilket enligt personen lett till en hel del gripanden.

Misstänkt för mord

Arton Qupeva, 29, är efterlyst för bland annat mordförsök och brott mot vapenlagen. Han är häktad i sin frånvaro och enligt en artikel i Kvällsposten tros han ha varit delaktig vid skjutningen mot Bandidos lokaler i Helsingborg, som ägde rum i juni 2011. Ingen människa förolyckades vid skjutningen, men ett antal personer ska ha befunnit sig i anslutning till Bandidos-lokalen, skriver Kvällsposten.

Rättegång i juni

Arton Qupeva har häktats vid flera tillfällen. Senast i sin frånvaro i mars 2013. Enligt Kvällsposten är rättegången uppskjuten till i juni.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!