I dag släpps Mattias Flink.
I dag släpps Mattias Flink. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Mattias Flink fri – här är sju andra mord som skakat Sverige

Massmördaren Mattias Flink, som dödade sju personer i Falun 1994, blir en fri man i dag. Dådet chockade Sverige. Nyheter24 listar nu 7 andra mord som skakat landet.


SVERIGE. Mattias Flink släpps i dag fri, på 20-årsdagen efter det bestialiska massmordet i Falun, som kostade sju liv. Morden, den där juninatten för 20 år sedan, skakade Sverige.

Mordfrekvensen i landet är relativt låg, men årligen leder dödligt våld till misär och chock bland befolkningen. Här är sju mord som har skakat Sverige.

1. Mordet på Anna Lind

Bildkälla: TT bild

Mördades på NK den 11 september 2003 av Mijailo Mijailović. Förövaren dömdes till livstids fängelse.

2. Mordet på Bobby

Bildkälla: Youtube

Mordet på Bobby är ett av Sveriges mest uppmärksammade kriminalfall. Bobby fick bara 11 år i livet, innan han mördades av sin mamma och hennes sambo i januari 2006. 

3. Mordet på Fadime

Bildkälla: Erik Mårtensson, Hedelin Media

Mordet skedde i Uppsala 2002. Efter att ha blivit hotad och misshandlad av såväl sin bror som sin far blev Fadime mördad av den senare. 

4. Knutbydramat

Bildkälla: TT bild

Pastor Helge Fossmo hjärntvättade "barnflickan" Sara Svensson till den grad att hon mördade hans fru. Året var 2004.

5. Englamordet


Bildkälla: Polisen / Scanpix

Den 5 april 2008 mördades 10-åriga Engla Höglund av Anders Eklund. Han dömdes till livstids fängelse i oktober samma år.

6. Morden i Malexander

Bildkälla: TT bild

Bankrånarna Tony Olsson, Andreas Axelsson och Jackie Arklöv sköt två polismän till döds. Morden ägde rum strax efter att trion rånat en bank i Kisa. 

7. Mordet på Olof Palme

Bildkälla: TT bild

Mordet på Olof Palme behöver ingen närmare beskrivning. Ingen skyldig har hittats, och utredningen pågår än i dag. Troligtvis är mordet det mest uppmärksammade i Sverige någonsin.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.