Döms till fängelse.
Döms till fängelse. - Foto: Marc Femenia

Nu kommer domen mot "bombmannen" i Stockholm

På fredagen kom domen mot den 43-årige man som dagen innan midsommarafton satte skräck i Stockholm.


Stor polisinsats

Nationella insatsstyrkan, nationella bombskyddet och särskilt utbildade förhandlare var bland de som deltog i polisinsatsen.

Sammanlagt pågick den i cirka fem timmar.

STOCKHOLM. Mannen hävdade bland annat att han hade placerat ut bomber på Socialdemokraternas och Moderaternas kanslier i Stockholm. Något som ledde till att stora delar av innerstaden spärrades av. Han befann sig då inne på en människorättsorganisations kontor, som han också hotade.

Mannen har uppgett att syftet med det hela var att uppmärksamma sitt asylärende, och det kunde senare konstateras att mannens bombälte var en attrapp och att inga andra bomber hade placerats ut.

"Betydande skadeverkningar för det allmänna"

Den 43-årige mannen döms nu av Stockholms tingsrätt till två års fängelse för grovt olaga hot och grovt falskt larm. Han utvisas även från Sverige med förbud att återvända inom tio år.

– Den omständigheten att mannen utgett sig för att vara en del av en terrorattack och visat upp ett bombbälte är särskilt hänsynslöst, säger rådmannen Tomas Zander i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Allvaret i hotet, som riktat sig mot demokratiska intressen, har lett till stora insatser med betydande skadeverkningar för det allmänna.

LÄS MER: Hotade spränga partiernas högkvarter – det här åtalas bombmannen för

LÄS MER: 43-årige misstänkte bombmannen: "Missnöjd asylsökande"

LÄS MER: Misstänkt bombman gripen

LÄS MER: Insatsstyrkan förbereder tillslag mot bombman 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.