Kvinnan lyckades få tillbaka sin iPhone genom att gillra en fälla.
Kvinnan lyckades få tillbaka sin iPhone genom att gillra en fälla. - Foto: TT

Mobiltjuv försökte sälja telefonen till offret – greps av polis

Kvinnan fick sin iPhone stulen – då gillrade hon en fälla med polisen för att ta fast tjuven.


"Hitta min iPhone"

En app som går att ladda ned till iPhones och låter användaren hitta alla typer av Apple-enheter så som Mac, iPhone eller iPad. Användaren kan logga in på iCloud.com och se på en karta var enheterna befinner sig.

LINKÖPING. När en kvinna i Linköping blev bestulen på sin mobil på ett Ikea-varuhus bestämde hon sig för att använda "Hitta min iPhone" för att se var den fanns.

Det visade sig att tjuven som lagt beslag på hennes iPhone 5 fanns i Skäggetorp utanför staden. Då skred kvinnan till verket. 

– Hon skickade ett meddelande till telefonen och förklarade att det är hennes mobil och att den är stulen, säger Martin Hedberg, utredningsbefäl vid Linköpingspolisen, till Östgöta-Correspondenten.

"Var väldigt driftigt av henne"

Mannen som hade telefonen ville dock inte ge tillbaka den. Han försökte i stället få kvinnan att köpa sin stulna telefon för 2 000 kronor.

Kvinnan stämde då träff med mannen för att genomföra affären – trodde han. Men i stället dök två civilklädda poliser upp. Den 18-årige mannen greps på platsen misstänkt för stöld alternativt häleri.

– Det var väldigt driftigt av henne att få fram var telefonen var och sedan ringa polisen. Det är ett skolboksexempel på hur man kan göra, säger Hedberg till Östgöta-Correspondenten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polens president stoppar dagen efter-piller

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.