Flera föräldrar vågar inte låta barnen gå till skolan.
1 av 3
Flera föräldrar vågar inte låta barnen gå till skolan. - Foto: Läsarbild.
Här ses hjulspåren där mannen körde rakt över gräsmattan då han blev konfronterad.
2 av 3
Här ses hjulspåren där mannen körde rakt över gräsmattan då han blev konfronterad. - Foto: Läsarbild.
Han har försökt locka till sig flera småbarn.
3 av 3
Han har försökt locka till sig flera småbarn. - Foto: Läsarbild.

Man sprider skräck – försöker locka till sig barn på asylboende

En man sprider oro bland föräldrar vid ett asylboende i Blomstermåla. Förra veckan försökte han få med sig ett barn och på måndagen försökte han igen.


Har du sett mannen?

Mannen som försöker locka barnen är blond, i 30-årsåldern och bär glasögon.

Har du tips som kan hjälpa utredningen? Kontakta polisen på 114 14.

Liknande fall i år

I våras kom det fram att den 21-årig man förgripit sig på flertal barn på en förskola i Högsby kommun. Rättegången mot mannen är ännu inte avslutad. Mannen har i medierna benämnts som "dagispedofilen".

HÖGSBY. Polisen söker efter en blond man i 30-årsåldern som försökt locka till sig barn. Men de får kritik från oroliga föräldrar.

– Varför gör inte polisen någonting? undrar en pappa till en flicka på boendet, som vill vara anonym, till Nyheter24.

Det var på måndagen som hans dotter blev förföljd av en man som filmade henne i smyg. Han hade sedan försökt att få med sig henne men blev stoppad av två grannar.

De ringde polisen – men mannen lyckades fly.

"Hade bråttom och körde aggressivt"

Det hela hände utanför ett asylboende i Blomstermåla i Kalmar län. 

Nyheter24 har pratat med Rajka Micic som såg mannen springa därifrån och hoppa in i sin bil när hon och hennes två barn kom hem. Hon berättar att någon försökte blockera hans bil men att han då hade kört över gräsmattan.

– Han hade bråttom och körde väldigt aggressivt, säger Micic. 

Polisen kom men de kunde inte göra något.

Försökte dra in åttaåring i sin bil

Det var inte första gången som mannen närmat sig barn. I fredags var det en åttaårig flicka som också bor i asylboendet som mannen försökt få med i sin bil, berättar ett anonymt vittne för Nyheter24. Men hon räddades av grannen. 

Inte heller denna gång kunde polisen ta fast honom. Micic berättar att även hennes dotter som är sex år känt igen mannen då han kommit fram till henne en gång när hon var ute och cyklade. 

– Vi vill att de ska ta fast honom innan något allvarligt händer. Det här området är tryggt annars men nu kan jag verkligen känna rädsla i luften, säger hon.

Skolan: "Ser väldigt allvarligt på det här"

Flera föräldrar i området har inte vågat skicka sina barn till skolan efter det som hänt. Daniel Svensson, som är rektor på Krungårdsskolan, bekräftar det hela och även han har kontaktat polisen.

– Vi ser väldigt allvarligt på det här, vi vill ju att barnen ska vara trygga när de går till skolan. Men jag kan inte säga så mycket mer utan väntar på att få höra mer av polisen först, säger han.

Polisen är förtegen om händelserna.

– Det är en anmälan gjord och en förundersökning på händelsen från förra fredagen men gårdagens händelse kommer nog också ses över, mer kan jag inte säga just nu, säger Monica Elmquist som är teamchef för polismyndigheten Kalmar län.

/
Man
/
/
/
Bil
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!