Sparkade ordningsvakt.
1 av 3
Sparkade ordningsvakt. - Foto: TT
Polisen gick till en attack under en hårdrocksspelning.
2 av 3
Polisen gick till en attack under en hårdrocksspelning. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Hon döms nu till dagsböter.
3 av 3
Hon döms nu till dagsböter. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Full polis sparkade ordningsvakt under hårdrockskonsert

Polisen avvek från platsen – men glömde kvar sitt id-kort.


Ghost

Händelsen ägde rum när bandet Ghost spelade på Folkets Hus i Umeå.

UMEÅ. En ordningsvakt skulle under en hårdrocksspelning avvisa en person som drack alkohol inne i konsertlokalen och därför bröt mot reglerna. Men när de båda var på väg ut från lokalen stötte de på en vän till mannen precis skulle bli utkastad – en mycket berusad 43-årig polis som inte uppskattade ordningsvaktens beteende.

Glömde sitt id-kort

I stället kallade hon personalen för "idioter" och riktade en spark mot ordningsvaktens knän. Innan vakten han ingripa slingrade hon sig sedan undan och försvann ur lokalen. Däremot så lämnade hon kvar sin jacka i garderoben – i vilket hennes id-kort låg.

Kvinnan själv hävdar att hon var "väldigt berusad" och inte minns händelsen, men hon pekas ut av ordningsvakten och ytterligare en person. Nu doms hon till dagsböter för ringa misshandel.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.