Onsdag 28 Sep
Stockholm

Fräck underklädestjuv tagen på bar gärning – hade sopsäck full med begagnade trosor

Mannen hade en sopsäck full med trosor i sitt förråd.
1 av 4
Mannen hade en sopsäck full med trosor i sitt förråd. Foto: TT
Filmades under sitt brott.
2 av 4
Filmades under sitt brott. Foto: TT
Han togs på bar gärning i tvättstugan.
3 av 4
Han togs på bar gärning i tvättstugan. Foto: TT
Polisen tror att det kan komma in fler anmälningar.
4 av 4
Polisen tror att det kan komma in fler anmälningar. Foto: TT

En stöldhärva av det ovanligare slaget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MOTALA. En udda stöldhistoria har uppmärksammats i Motala den senaste veckan. Det började redan i måndags kväll när en man gick ner i tvättstugan för att kolla till familjens tvätt – och då upptäckte hur en annan man stod och grävde i torktumlaren, skriver Norrköpings Tidningar.

Kände igen sina egna trosor

Än konstigare blev det när mannen konfronterade tjuven, en manlig granne i 20-årsåldern, som då slängde ifrån sig trosor som han hade stoppat ner i sina fickor. Samtidigt passade mannen som blev vittne till det hela på att blockera dörren och ringa till polisen.

– När vittnets fru kom ned till tvättstugan kände hon igen flertalet av trosorna och konstaterade att det var hennes, säger Anders Månsson, utredningsbefäl vid Motalapolisen, till Norrköpings Tidningar.


Bildkälla: TT Bild

"Hittade underkläderna ute"

När sedan polis anlände till platsen passade man även på att göra en husrannsakan i den yngre mannens förråd – där man hittade en svart sopsäck full med begagnade trosor. Men den misstänkte, som även filmades när han från början stod vid tvättmaskinen, har sin egen lilla förklaring till vad de gör i hans förråd.

– Han hade lite lustiga förklaringar. Han uppgav bland annat att han hade hittat underkläderna ute och att han skulle skänka dem till välgörenhet, typ Rädda Barnen eller Röda Korset, säger Månsson till Norrköpings Tidningar.


Bildkälla: TT Bild

"Kan komma in fler anmälningar"

Och det verkar som att historien kommer att fortsätta. Efter den första händelsen så har ytterligare två kvinnor som bor i samma hus hört av sig till polisen och berättat om hur de blivit av med trosor. Den ena 10-15 par, den andra ett tiotal.

– Jag misstänker att det kan komma in fler anmälningar i ärendet, säger Ulrika Gager, stationsbefäl vid Motalapolisen till Norrköpings Tidningar

Har du någon gång blivit av med kläder i tvättstugan?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.